Kålstuing av kinakål

Da de ikke hadde kål på butikken ble det en kinakål istedet, men funka like greit det, men om man bruker hodekål så må man huske å koke dem litt først.

Det man trenger er:

  • 1 Kinakål
  • 150 g smør
  • 1 pk fløte
  • 2 ts JBK (Johannesbrødkjernemel evnt nestargel)
  • Karri, salt og pepper etter smak

Jeg begynte med å kutte opp kinakålen (Her velger man selv størrelsen på bitene, mine var ganske små).
Man tar en gryte og hiver oppi 100g smør sammen med kinakålen og lar smøret smelte mens man rører.
Så hiver man oppi 2/3 av fløten, og resten i et glass som man blander inn med jbk som man så heller oppi gryta sammen med det andre. Dette kokes til man får den konsistensen man ønsker, det kan også brukes litt mer JBK for å gjøre det tykkere, på slutten krydrer man stuingen, jeg brukte masse karri, litt pepper og maldonsalt.

Denne stuingen passer veldig fint som tilbehør, men kan også brukes som en saus om man tynner den ut med litt ekstra fløte.
Håper det smaker!