Fake potetsalat (Sellerirotsalat)

Nå nærmer grillsesongen seg med stormskritt og jeg som er så glad i potetsalat måtte finne et alternativ! Etter et kjapt søk på lavkarbo.no kom jeg over denne flotte oppskriften, enda en super oppskrift fra Nannah :) 

Du trenger:

  • 1 STOOOR sellerirot
  • 1 liten rød løk
  • Noen skiver sylteagurk lr cornicons
  • 3 store toppede ss rømme
  • 1/2 pose majones
  • 2 toppede ts dijonsenepp
  • 1-2 ss agurklake lr litt eplesideredikk
  • salt og pepper
  • 2 hardkokte egg
  • klippet gressløk


Skrell og skjær selleriroten i små terninger eller staver. Kok dem gode og møre i lettsaltet vann. Prøvesmak så du ikke koker for lite...den skal ha konsistens omtrent som kokt potet.Tar minst 20 min. Hell av kokevannet.( ta vare på det til bruk i suppe)La selleribitene renne godt av og bli nesten helt kalde i et dørslag.
Mens sellerirota koker lager du dressingen og koker egg.
Finhakk løk og agurk bland i en bolle sammen med majones,rømme,sennep, agurklake og krydder. 
Når selleribitene er bittelitt lunkene blander du dem inn i dressingen sammen med hakket kokt egg og finklippet gressløk.
Settes kaldt og bør stå noen timer før den spises så dressingen får trukket godt inn.