Bearnaisesaus

Dette er en oppskrift på bearnaisesaus som inneholder lite karbohydrater, den er veldig god!
Funnet på den flotte siden til Lena Beatrice som har mange gode oppskrifter.

Du trenger:

  • 200 gram smør
  • 3 eggeplommer (går bra med 2 også, men med 3 blir sausen veldig tykk og god)
  • 2-3 ts bearnaise essens (2 ts smaker best synes jeg)
  • Estragon

Pisk eggeplommene sammen med essensen i en kjele på varm plate, til det tykner. Men pass på så det ikke blir for varmt, ikke bruk sterk varme, da skiller sausen seg lett.

Legg i smøret i mindre klikker litt etter litt, mens du pisker godt (smøret skal smelte). Du kan gjerne trekke kjelen av plata mens du gjør dette.Ved behov varmer du sausen forsiktig.
Ikke la nylaget/nyvarmet saus bli stående i kjelen uten at du rører i den. Husk at bunnen i kjelen fortsatt er varm og dette kan gjøre at sausen skiller seg hvis du ikke rører og “fordeler” varmen.

Smak til med estragon.

NB: det står i oppskriften at man skal bruke stålkjele