Sellerirotkuber

Er det noe jeg bruker mye som tilbehør er det sellerirotkuber! 
Jeg bruker det der jeg ellers ville brukt pomfri. Før laget jeg mye sellerirotfries, men fant ut at det var mye lettere med sellerirot når det gjaldt formen :) 

Det er veldig enkelt å lage disse kubene, man tar bare å skjærer selleriroten i små kuber før man steker dem i panna med rapsolje og ønsket krydder til de er gyldne i fargen :) 

Her sammen med løvstek, bearnaisesaus, rosenkål og tomat.

Her sammen med løvstek, bearnaisesaus, rosenkål og tomat.

Her bruker jeg det sammen med kjøttdeig som jeg har blandet med BBQ saus (oppskrift finner du lengre nede her) og karbofrie pølser. 

Her bruker jeg det sammen med kjøttdeig som jeg har blandet med BBQ saus (oppskrift finner du lengre nede her) og karbofrie pølser. 

Hjemmelaget dip

Jeg elsker dip! Helst til potetgull, men til grønnsaker er det også helt fantastisk, men siden det er såpass mye druesukker i de ferdigpakkene har jeg prøvd meg frem til en hjemmelaget variant! 

Jeg bruker å smake meg litt frem så har ingen nøyaktige mål, men kan jo forklare hvordan jeg selv gjør det og hvilke krydder jeg bruker :)

Det jeg begynner med er å helle oppi ønsket mengde rømme i en liten skål, før jeg finner frem krydderne. 

Mine favoritter er: 
Hvitløkskrydder
Chicken and steak (bilde her)
Paprika
Salt
Kjøtt og grill-krydder fra knorr (bilde her)

Det er Chicken and steak og krydderet fra knorr som jeg bruker mest av da det er det jeg føler gir mest smak, men må ha en dæsj av hvitløkskrydderet og paprikapulveret også for en fin helhet! :) 

Helt tilslutt tilsetter jeg en liten dråpe med flytende natreen for å få en liten sødme, men her er det viktig å være forsiktig slik at man ikke får for mye oppi for da smaker det ikke godt i det hele tatt :P 

Jeg føler disse krydderene til sammen smaker som holiday-dippen, men det er bare å slå seg løs i krydderhyllen og smake seg frem til egen favoritt-smak! :) 

Her servert med stangselleri, agurk og grønn paprika :)

Her servert med stangselleri, agurk og grønn paprika :)
Bearnaisesaus

Dette er en oppskrift på bearnaisesaus som inneholder lite karbohydrater, den er veldig god!
Funnet på den flotte siden til Lena Beatrice som har mange gode oppskrifter.

Du trenger:

 • 200 gram smør
 • 3 eggeplommer (går bra med 2 også, men med 3 blir sausen veldig tykk og god)
 • 2-3 ts bearnaise essens (2 ts smaker best synes jeg)
 • Estragon

Pisk eggeplommene sammen med essensen i en kjele på varm plate, til det tykner. Men pass på så det ikke blir for varmt, ikke bruk sterk varme, da skiller sausen seg lett.

Legg i smøret i mindre klikker litt etter litt, mens du pisker godt (smøret skal smelte). Du kan gjerne trekke kjelen av plata mens du gjør dette.Ved behov varmer du sausen forsiktig.
Ikke la nylaget/nyvarmet saus bli stående i kjelen uten at du rører i den. Husk at bunnen i kjelen fortsatt er varm og dette kan gjøre at sausen skiller seg hvis du ikke rører og “fordeler” varmen.

Smak til med estragon.

NB: det står i oppskriften at man skal bruke stålkjele

Fake potetsalat (Sellerirotsalat)

Nå nærmer grillsesongen seg med stormskritt og jeg som er så glad i potetsalat måtte finne et alternativ! Etter et kjapt søk på lavkarbo.no kom jeg over denne flotte oppskriften, enda en super oppskrift fra Nannah :) 

Du trenger:

 • 1 STOOOR sellerirot
 • 1 liten rød løk
 • Noen skiver sylteagurk lr cornicons
 • 3 store toppede ss rømme
 • 1/2 pose majones
 • 2 toppede ts dijonsenepp
 • 1-2 ss agurklake lr litt eplesideredikk
 • salt og pepper
 • 2 hardkokte egg
 • klippet gressløk


Skrell og skjær selleriroten i små terninger eller staver. Kok dem gode og møre i lettsaltet vann. Prøvesmak så du ikke koker for lite...den skal ha konsistens omtrent som kokt potet.Tar minst 20 min. Hell av kokevannet.( ta vare på det til bruk i suppe)La selleribitene renne godt av og bli nesten helt kalde i et dørslag.
Mens sellerirota koker lager du dressingen og koker egg.
Finhakk løk og agurk bland i en bolle sammen med majones,rømme,sennep, agurklake og krydder. 
Når selleribitene er bittelitt lunkene blander du dem inn i dressingen sammen med hakket kokt egg og finklippet gressløk.
Settes kaldt og bør stå noen timer før den spises så dressingen får trukket godt inn.

Kålstuing av kinakål

Da de ikke hadde kål på butikken ble det en kinakål istedet, men funka like greit det, men om man bruker hodekål så må man huske å koke dem litt først.

Det man trenger er:

 • 1 Kinakål
 • 150 g smør
 • 1 pk fløte
 • 2 ts JBK (Johannesbrødkjernemel evnt nestargel)
 • Karri, salt og pepper etter smak

Jeg begynte med å kutte opp kinakålen (Her velger man selv størrelsen på bitene, mine var ganske små).
Man tar en gryte og hiver oppi 100g smør sammen med kinakålen og lar smøret smelte mens man rører.
Så hiver man oppi 2/3 av fløten, og resten i et glass som man blander inn med jbk som man så heller oppi gryta sammen med det andre. Dette kokes til man får den konsistensen man ønsker, det kan også brukes litt mer JBK for å gjøre det tykkere, på slutten krydrer man stuingen, jeg brukte masse karri, litt pepper og maldonsalt.

Denne stuingen passer veldig fint som tilbehør, men kan også brukes som en saus om man tynner den ut med litt ekstra fløte.
Håper det smaker! 

Enkel BBQ-saus

Fant denne flotte oppskriften på Torkil P. Andersen (mannen bak ketolysekuren) og må jo dele den med dere, hadde vært egoistisk å ikke gjøre det for denne er supergod 

Slik gjør du det:

Du tar 2 ss. eldorado tomatpure (10 kh/100 gram) og blander det  med 1 ss sukrin (her brukte jeg stevia istedet men vær obs på mengden!), 1 ss matolje, 2 ss. vann. Sausen har ca 4 gram KH/100 gram og man bruker veldig lite!

Idag brukte jeg denne sausen sammen med svinekjøtt, da steker man bare svinekjøttet og tilsetter 2-3 skeier av sausen! Jeg smaker til med salt og krydder mens jeg steker det.