Squash Carbonara

Jeg har virkelig falt for squash-pasta, bruker det som tilbehør i alle rettene jeg ellers ville brukt vanlig pasta og denne gangen brukte jeg det sammen med carbonara 
Oppskriften er funnet her

Squash-tagliatelle:

1 squash
litt salt

  • skjær squashen i to på langs
  • bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
  • legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
  • kok squashen ca 1 min i fosskokende vann

Carbonara saus:

1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 pakke bacon
1/2 kyllingfilet
1 1/2 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss Norvegia
ca 50 g parmesan
litt salt
litt nykvernet pepper
fersk basilikum

  • skjær baconet i små biter, stek det og legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
  • skjær kyllingfileten i små biter og brun den i stekepanna
  • brun løk og hvitløk på svak varme
  • bland kremfløte, eggeplommer, hvitost, parmesan og basilikum i en bolle, og krydre lett med salt og pepper hell fløteblandingen i en kjele sammen med løk, bacon og kylling
  • la koke på svak varme ett par minutter
  • putt squash-tagliatellen i kjelen
  • kok ett par minutter

Serveres med det samme, pyntet med revet parmesan, nykvernet pepper og litt fersk basilikum.

Siden kjæresten min spiser vanlig pasta lot jeg være å putte squashen i, men heller å blande det sammen på tallerkenen. Da varmer jeg den bare ved å ha den i en boks i mikroen og kjører et halvt minutt på full styrke