Sellerirotmos i form

Ja, da tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften til dagens middag med dere! 

Til middagen trenger du:

- 330 g – Sellerirot, norsk, rå

- 162 g – Løk, norsk, rå

- 108 g – Bremykt

- 146 g – Hvitost, First Price

- 48 g – Fløte, kremfløte, 38%

- 600 g – Karbonade deig, FIRST PRICE

(Jeg slumpet og tok ca mengde som jeg trodde jeg kom til å trenge, men måtte veie det for å finne ut karboinnholdet. Derfor så nøyaktige tall) 

 

Slik gjør du: 

Først skreller du sellerirota, kutter den i biter og setter den på kok i en kaserolle med vann. Når vannet koker setter du klokka på 20 min.

Mens sellerirota koker kutter du opp løk og steker sammen med kjøttdeigen. (brukte 60gsmør til stekingen)

Når de tjue minuttene har gått så lar du vannet renne av sellerirota, og bruker stavmikser til det blir en mos. Tilsett 48g smør og 48g fløte og ønsket krydder.

Når dette er gjort så legger du kjøttdeigen å løken i en ildfastform, så mosen over og tilslutt osten på toppen. Dette settes inn i ovnen på 175 grader til osten er smeltet.