Superenkel kyllinggryte med smak av India

Idag laget jeg en fryktelig enkel kyllinggryte, med svært få ingredienser! 
Jeg brukte 400g kjøttdeig, en god dæsj med kremfløte for å dekke kjøttdeigen, litt havsalt og krydderet Tandoori Masala ifra Toro Krydderiet, la det koke til det tykner (du kan også tilsette litt JBKM for å få det tykkere), serveres med en god salat, blomkålris eller stekte grønnsaker som jeg hadde idag! Veldig god smak og metter godt! 

Hjemmelaget kyllingburger med ostekuber.

Dette trenger du:

- Kyllingkjøttdeig 400g
- 1 egg
- salt og pepper (jeg brukte chicken & steak krydder også)
- Ost skjært i kuber i ønsket størrelse, mine var rundt 1 cm kanskje. 

Sånn gjør du:

Bland sammen egget, kjøttdeigen og krydderet enten i kjøkkenmaskin, eller for hånd med sleiv. Med sleiv blir burgerne gjerne mer saftige, så jeg valgte dette. Når alt er jevnt fordelt tilsetter du osten. Form så burgerne, ca.2-3 cm i høyden (husk at burgerne gjerne krymper, det kan være lurt å rute dem).

Så steker du dem på middels varme på begge sider til de er gjennomstekte og gyldne på utsiden. Du kan med fordel også servere dem med smeltet cheddar oppå, utrolig godt! 

Her har jeg toppet burgeren med cheddar og litt sukkerfri ketchup oppå, servert med en enkel salat ved siden av.

Wok

Når man er på utkikk etter en rask, men god middag er wok et flott alternativ. 
Selv bruker jeg bare wokblanding fra findus (gjerne rockwok), men man kan jo også veldig gjerne bruke ferske grønnsaker som man kutter opp selv (noe som gjerne tar lengre tid) også bruker jeg bare kjøttdeig som jeg hiver oppi sammen med grønnsaker. 

Toppes med seterrømme og sukkerfri sweet chili saus (jeg kjøper den på en lokal thaibutikk, men jeg vet at det er flere slike butikker rundt om som også selger den).

Taco

Tenkte jeg skulle gi dere et lite middagstips, nemlig taco med mama lupes tortillalefser :)

Mama lupes Tortilla er lefser med bare 3 karbohydrater pr. stk, kanskje litt mye på ketolyse, men absolutt verdt det innimellom :) 

Igår koste jeg meg med taco og da hadde kjøttdeig (krydret med et tacokrydder fra iherb som ikke inneholder sukker eller salt), ost, seterrømme, cherrytomater, agurk og salsa. 

Disse lefsene er utrolig gode og smaker helt likt som vanlige tortillas! Jeg har så langt brukt dem som lomper til pølser (deler en i to så har jeg til to pølser), pizzabunn til minipizza og tacolefser da :) Disse kjøper jeg hos nettbutikker som selger lavkarboting som feks. lavkarbohuset og lavkarbowebshop. Er mest fornøyd med lavkarbowebshop da lavkarbohuset tullet veldig med levering og det å få sendt ut pakken var visst veldig vanskelig..

Så da er taco-fredagen reddet!

Fylt paprika

Dette trenger du:

  • 400 g kyllingkjøttdeig 
  • 1 hakket løk 
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper 
  • 1 ts chilipulver 
  • 1/2 ts pepper 
  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. rosmarin, basilikum, timian) 
  • 2 dl fetaost
  • 2 dl fløte blandet med 1 ss soyasaus 
  • 4 paprika i valgfrie farger.

Slik gjør du: 

Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene. Fres løk og kjøttdeig i en panne med litt olje. Dryss over krydder. Legg paprikaene i en stor ildfast form og fyll dem med stekt kjøttdeig og fetaost. Hell litt fløte over hver av dem, og dryss revet ost på toppen. Sett formen i ovnen på 200 °C  og stek i ca. 20 minutter.

Sellerirotmos i form

Ja, da tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften til dagens middag med dere! 

Til middagen trenger du:

- 330 g – Sellerirot, norsk, rå

- 162 g – Løk, norsk, rå

- 108 g – Bremykt

- 146 g – Hvitost, First Price

- 48 g – Fløte, kremfløte, 38%

- 600 g – Karbonade deig, FIRST PRICE

(Jeg slumpet og tok ca mengde som jeg trodde jeg kom til å trenge, men måtte veie det for å finne ut karboinnholdet. Derfor så nøyaktige tall) 

 

Slik gjør du: 

Først skreller du sellerirota, kutter den i biter og setter den på kok i en kaserolle med vann. Når vannet koker setter du klokka på 20 min.

Mens sellerirota koker kutter du opp løk og steker sammen med kjøttdeigen. (brukte 60gsmør til stekingen)

Når de tjue minuttene har gått så lar du vannet renne av sellerirota, og bruker stavmikser til det blir en mos. Tilsett 48g smør og 48g fløte og ønsket krydder.

Når dette er gjort så legger du kjøttdeigen å løken i en ildfastform, så mosen over og tilslutt osten på toppen. Dette settes inn i ovnen på 175 grader til osten er smeltet.

Gerds fløtegrøt

Oppskrift fra fantastiske Gerd som bidrar med mange gode oppskrifter på lavkarbo.no :)

Dette trenger du:

  • 1 liten bx fløte
  • ca 4-5 ss smør 
  • 2dl vann 
  • 1,5-2 ts Johannesbrødkjernemel (JBK)
  • 0,5 ts salt 

Smelt smøret, tilsett fløten, og kok opp. Rør hele tiden.
Rist JBK med vannet og hell det i fløten.
La grøten småkoke ca 5 minutter. 
Smak til med salt.

Blir grøten for tykk, spe med litt fløte
Viss det blir klumper i grøten, bruk stavmixer.

Serveres med splenda og kanel. Gjerne et smørøye også.

Blir i underkant av 2 g karbohydrater pr 100g grøt.

Nadjas brennende kjærlighet

Laget en middag her om dagen og tenkte jeg skulle dele den med dere   Er ingen nøyaktige mål på hva man har i, så der tar man det man selv vil   

Først tok jeg ett blomkålhode og delte det i små buketter og satte det til kok i 25-30 minutter til det var mørt. 

Imens tok jeg å stekte pølser og løk, og bacon. 

Når blomkålen var ferdig var det å mose den med stavmikser. Tilsatte mye smør og litt fløte samt salt og pepper. 

Så tok jeg pølsene og løken i bunnen på en slik form man har i ovnen. Tok halvparten av blomkålmosen oppå der igjen, ett lag med baconen, enda mer mos og tilslutt masse ost med krydder på toppen. 

Satt denne inn i ovnen på 200g til osten var smelta. 

241746-11-1320068848586.jpg

Smakte like godt dagen etterpå som Lunsj, varmet i mikroen  :)

Fylt kyllingfilet og sellerirot fries

Her kommer oppskriften på middagen jeg hadde i forrige uke! Litt senere enn planlagt, men bedre sent enn aldri? 

Du trenger:

  • Kyllingfilet
  • Gulost
  • Bacon
  • Hvitløkssmør

Dette gjør du:

  1. Kutt et fint snitt/lomme i kyllingfiletten. Og krydre og stek i pannen, litt på hver side
  2.  La så kyllingene få kjøle seg litt ned. Så fyller du de med litt hvitløkssmør og ost. Og surrer litt bacon rundt de.
  3. Stekes så i ovnen på 195 grader i 30 min sammen med sellerirot oppskjært i «pomfri størrelse» og blandet med olje og ønsket krydder (Jeg brukte pepper, salt og hvitløkspulver)

Bon appetitt!

Lasagne med "pastaplater"

Brukte denne oppskriften fra http://mariann08matbloggen.blogspot.com/

Oppskrift på kjøttsausen:

ca 400g kjøttdeig

2 shalottløk

1/2 gulløk

3 fedd kvitløk

1 boks ‘Rema 1000′ flådde skinnfri tomater

en skvett fløte

salt og peppermiks i dag

Brune kjøttdeiga først, deretter løken ilag med

kjøttdeiga ei stund. Tilsett tomater, kvitløk og

fløte. Lat det surre ei stund. Krydre.

Ostesaus:

  • ca 1,5 dl fløte
  • ca 1 dl vatn
  • ca 100 gram naturell smøreost
  • en god bit Norvegia
  • salt og pepper

Kok opp fløte og vatn og smelt osten oppi.

Salte og pepre.

Legg kjøttsaus, ostesaus og plater lagvis.

Topp med masse ost. 200 grader, 30 minutt.

Server med masse god salat 

Oppskrift på pastaplatene:

  • 4 egg
  • 125 gram kremost
  • ca 35 gram fiberhusk

Start med å sette ovnen på 150 grader.

 Pisk eggene godt, tilsett deretter fiberhusk og smøreost,

so piskar du alt dette godt sammen. Lat det svelle

ca 10 minutter, før du rører det godt sammen igjen.

 Legg deigen på en bakepapir. 

Legg så på ett olja bakepapir med den olja siden

ned. Kjevle so ut deiga, til det blir ganske tynt.

Når den er ferdig utkjelva dekker denne oppskrifta ett

stort bakebrett. Sett det i ovnen med begge bakepapira på.

Steik den i ovnen i 10 minutter. Når du tek den uta av

Skal du laga tagliatelle (bandspaghetti) rullar du

bakverket til en rull før du skjer med en skarp kniv.

Eller…. pastaplater til lasagnen skjerast i ruter…

Bali Kyllinggryte

Idag hadde jeg lyst å prøve ut noe jeg har kjøpt for en stund siden, Sambal Oelek. Det er en chilipaste 
Så jeg søkte litt rundt på lavkarbo.no og kom over denne oppkriften http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=47155  Jeg elsker den kyllinggryta til toro, men den har for mye karbohydrater til at jeg kan spise den, så når jeg ramlet over denne måtte jeg bare prøve den med en gang!

Resultatet ble kjempebra og den var SKIKKELIG god!!

Nok til 3-4 porsjoner:

  • 4 kyllingfiléter (eller ca 5-600g kylling)
  • 1 løk
  • 1 paprika
  • 2 store bokser kokosmelk (Jeg brukte den fra santa maria, light da den inneholder minst karbohydrater)
  • Gjerne litt baconfett (jeg sparer på baconfettet fra steking og bruker det i sauser og supper)
  • Noen cm fersk ingefær , raspet.
  • 1 ss karri
  • Salt og pepper
  • Noen fedd hvitløk (alt etter hvor glad du er i det. Jeg er veldig glad i det og brukte 6 fedd)
  • 2 ts chilipasta (sambal oelek)


eventuelt noen spiseskjeer Cocosa Extra Virgin når gryten/suppen er ferdig kokt. La smelte og rør godt. Eventuelt noen sesamfrø som drysses over skålen

Stek kylling og finhakket løk. Kutt opp kylling og finhakk paprika. Bland alt (bortsett fra kylling og eventuelt Cocosa/sesamfrø) sammen i en gryte og kok opp. Eventuelt vann i hvis du vil ha den tynnere. Tilsett kylling i biter i slutten av koketiden. Rør inn cocosa når det er ferdig kokt. Servér med sesamfrø som kan drysses over skålen.

Jeg spiste den sammen med blomkålris og siden jeg synes den ble litt sterk (bommet litt på mengden chilipasta) hadde jeg litt rømme på.

Denne er også fin for dere som teller kalorier da den inneholder veldig lite kalorier! 

Verdens enkleste pizzabunn

En dag fikk jeg så lyst på lavkarbopizza, men jeg har liksom aldri funnet en bunn som har vært mer en litt god, men jeg googlet litt og fant frem til denne oppskriften og tenkte jeg skulle prøve den. Resultatet ble kjempebra så nå tenkte jeg og dele den med dere! 

Pizzabunn:

  • 3 egg
  • 2 dl revet ost (Jeg pleier å strø litt ekstra ost over den når jeg har fordelt røren på stekebrettet)

Bland egg og revet ost i en bolle
Fordel rører på stekebrett
Stek bunnen i 10-15 minutter på 175 grader midt i ovnen
Legg så på fyll (kjøtt og slikt må være stekt på panne først) og stekt videre på 175 grader til osten er smeltet.

Lett ikke sant?  Denne pizzabunnen er det veldig lite karbohydrater og smaker ikke så mye egg som man skulle tro! Anbefales virkelig :)

Her har jeg toppet pizzaen med skinke, bacon og ost på toppen igjen

Her har jeg toppet pizzaen med skinke, bacon og ost på toppen igjen

OBS! Denne kan ikke varmes opp i mikroen dagen etterpå for da renner osten som er i bunnen, men man kan varme den opp i stekeovn på 200 grader uten problem.

Bon appetitt!

Squash Carbonara

Jeg har virkelig falt for squash-pasta, bruker det som tilbehør i alle rettene jeg ellers ville brukt vanlig pasta og denne gangen brukte jeg det sammen med carbonara 
Oppskriften er funnet her

Squash-tagliatelle:

1 squash
litt salt

  • skjær squashen i to på langs
  • bruk ostehøvel eller potetskreller for å få lange remser
  • legg de over i et dørslag med litt salt, og la fuktigheten trekke ut
  • kok squashen ca 1 min i fosskokende vann

Carbonara saus:

1/2 finhakket løk
1 fedd finhakket hvitløk
1 pakke bacon
1/2 kyllingfilet
1 1/2 dl kremfløte
2 eggeplommer
1 ss Norvegia
ca 50 g parmesan
litt salt
litt nykvernet pepper
fersk basilikum

  • skjær baconet i små biter, stek det og legg det så på tørkepapir for å fjerne litt fett
  • skjær kyllingfileten i små biter og brun den i stekepanna
  • brun løk og hvitløk på svak varme
  • bland kremfløte, eggeplommer, hvitost, parmesan og basilikum i en bolle, og krydre lett med salt og pepper hell fløteblandingen i en kjele sammen med løk, bacon og kylling
  • la koke på svak varme ett par minutter
  • putt squash-tagliatellen i kjelen
  • kok ett par minutter

Serveres med det samme, pyntet med revet parmesan, nykvernet pepper og litt fersk basilikum.

Siden kjæresten min spiser vanlig pasta lot jeg være å putte squashen i, men heller å blande det sammen på tallerkenen. Da varmer jeg den bare ved å ha den i en boks i mikroen og kjører et halvt minutt på full styrke