Skikkelig gode boller!

Jeg er en person som elsker all bakst da spesielt søt gjærbakst som er vanskelig å gjøre lavkarbovennlig, men etter litt leting fant jeg denne oppskriften hos fotballfruen som jeg ville prøve meg på! Har endret litt på den etter hva jeg liker og hva jeg hadde i skapet 

Du trenger: 

  • 80 gram mandelmel (Jeg brukte fettredusert mandelmel)
  • 1 egg
  • 2 ss kremfløte
  • 3 ss kesam
  • 4-5 ss sukrin (Her brukte jeg 2 ss sukrinmelis, 1 ss vanlig sukrin og en liten ts stevia)
  • en klype salt
  • 50 gram smør (Siden jeg brukte fettredusert brukte jeg 65g smør for å være sikker på at bollene ikke ble for tørre)
  • en toppet teskje bakepulver
  • 2-3 ss fiberhusk
  • 2 ss kardemomme

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukrin.
Etter hvert kan du tilsette kesam og fløte til egget og sukrinen, i mellomtiden smelter du smøret.
Så blander du alt det tørre sammen og tilsetter dette til deigen før du så har oppi det smelta smøret som har avkjølt seg litt.

Du kan med fordel la deigen hvile 10-15 minutter. Deretter triller du kuler på et brett med bakepapir, og setter alle sammen inn i midten av stekeovnen. 180 grader, 20-25 minutter.

Sånn ble resultatet! Neste gang lurer jeg på om jeg skal smøre dem med litt egg på toppen for å få den blanke toppen :)

Jeg serverte bollene med krem og rørte jordbær, utrolig godt! 

Håper det smaker! :)