Kladdkaka

Jeg ramlet over denne oppskriften her om dagen av den fantastiske Gerd på lavkarboforumet og måtte selvfølgelig prøve den!

Ingredienser:

  • 150 gr smør
  • 150 gr sukkerfri mørk sjokolade
  • 4 egg
  • 1,5 ts vaniljepulver (Her brukte jeg vaniljedråper)
  • 2 ss sukrinmelis (For å unngå den kalde ettersmaken sukrin gjerne gir blander jeg det med litt stevia)

Slik gjør du det:

  • Smelt smør og sjokolade, vaniljepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av plata. Og la den avkjøle seg litt.
  • Visp eggene luftige
  • Hell sjokoladen i eggene i en tynn stråle, og rør sammen
  • Helles over i en 24 cm. rund form(dekk bunnen med bakepapir.)
  • Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.( Jo lenger den steker jo fastere kakekonsistens blir det på den. Ved ca 10 min. i min ovn er den flytende inni etter steking, men blir fast etter avkjøling)

Avkjøles og settes kaldt. Må stå kaldt i vertfall 1 god time.

Serveres med et lite dryss sukrinmelis.
Ev. med friske syrlige bær.