Ferskenbeinet's Oreokake

Denne oppskriften fant jeg istad når jeg lusket rundt på lavkarbo.no å den ser sååå god ut!
Må få tak i bakemiks en dag så jeg kan prøve meg på den! 

Oreo kjeksen

  • 70g Ketolyse bakemix
  • 100g mandler (hakket så mye som mulig)
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 egg
  • 160g romtemperert smør
  • 60g sukrin 
  • 50g kakao (100% cacao)
  • Stevia (noen dæsjer til det blir søtt nok vanskelig å gi noe eksakt mål her)

Mix alt det tørre. Ha i smør og deretter egg imens mikseren går.
Legg klatter på bakepapir og smør de ut med en kniv til de er ca 3mm høye. Stek på 190 grader i ca 15 minutter. 
Avkjøl på rist.

Kakebunnen

  • 300g Oreo kjeks 
  • 100g smelta smør

Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smelta smør. Trykk det sammen nederst i en springform, ikke for hardt, da blir bunnen så hard å skjære når det blir kaldt. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

Ostemasse

  • 200g kremost
  • 15g sukrinmelis
  • 2 dl kremfløte

Visp fløten til krem. Bland melis og ost for seg og vend det forsiktig sammen med kremen.
Smør massen over kakebunnen og legg over ca 50g oreokjeks i biter. Sett litt til kjøling.

Sjokolademousse

  • 5 dl fløte
  • 100 g mørk sukkerfri sjokolade
  • 15g kakao (100% cacao)
  • 3 plater gelatin
  • 4 eggeplommer

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 spiseskjeer fløte. Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet. La den avkjøles på benken etterpå.
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over slik at det ikke kommer damp på den. Når sjokoladen er romtemperert rører du inn en og en plomme + siktet kakao. 
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen. Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg!
Bland i resten av kjeksen i biter. Hell dette over ostemassen i springforma og sett til kjøling. En kan evt. ha et lag krem på toppen om en ønsker det og pynte med mer kjeks, eller ringla sjokolade. 

Det går fint å lage denne i porsjonsglass om en ønsker det, den kan og fryses.

Kjeksene er ikke såååå gode å spise for seg selv altså, jeg så ikke nødvendigheten med å lage fyll til dem siden de skulle brukes i kaken, sammen med det andre her blir det kanon!

Lykke til!

Næringsinnhold i hele greia: (sukkeralkoholer er ikke tatt med)
Kcal: 6691
Protein: 156
Karbo: 42
Fett: 636

Næringsinnhold pr 100g:
Kcal: 391
Protein: 9
Karbo: 2,5
Fett: 37

Denne har jeg prøvd på en gang for lenge siden, men jeg tok visst ikke bilder så da skal jeg legge ut neste gang jeg prøver meg :)