Himmelske sjokolademuffins

Igår laget jeg noen fantastiske sjokolademuffins, med skikkelig gode sjokoladebiter oppi <3
Perfekt kos etter en lang dag med shopping og legebesøk :) 

Jeg brukte oppskriften til Nannah fra lavkarboforumet som du finner her. 
Laget min egen vri på oppskriften da jeg ville ha sjokolademuffins istedenfor bær-muffins :)

Sjokolademuffins

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 2 dl CF (Creme Fraiche)
  • 1/2 dl flytende bremykt
  • Sukrin lr natreena etter smak (jeg smakte til røra med flytende natreen)
  • 50g mandelmel(kjøpes på helskost)
  • 30g kokosmel(kjøpes på helsekost)
  • 1ss fiberhusk
  • 1 ts bakepulver
  • Sukkerfri sjokolade i små biter, ca 75g
  • 1 ts bakekakao

Sett ovnen på 180g.
Rør sammen egg, CF,smør og søttstoff. 
Bland det tørre i. Ha røren i papirmuffinsformer.3/4 fulle.
Jeg fikk 14 muffins
Dytt så mange sjokoladebiter du måtte ønske ned i kakerøra.
Strø litt sukrin over.
Stekes i ca 20 min.
Var nydelige som de er, men sikkert og gode med krem til

Ser den ikke bare fantastisk god ut? :)

Ser den ikke bare fantastisk god ut? :)

Håper det smaker! :) 

Mikropannekaker

Når man blir akutt fysen på noe godt er det veldig greit med ting som ikke tar så lang tid å lage til og i slike tilfeller er mikropannekaker perfekte :) 

Mikropannekaker er rett og slett pannekaker som lages i mikroen, man slenger sammen en røre og steker en og en på bakepapir iløpet av noen minutter! 

Dette trenger du:

  • 3 egg
  • 3 ss (store) rømme
  • 3 ss fløte
  • 6 ss vann
  • 3 ss smeltet smør
  • 3 ts fiberhusk
  • 1/2 ts salt
  • Søtning (jeg bruker flytende natreen)
  • Noen dråper vaniljeessens
  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Du rører bare alt sammen og lar det stå 10-15 min å svelle før du begynner med stekingen. 
Når du steker pannekakene tar du bare å klipper ut et bakepapir slik at det passer til en stor middagstallerken før du heller litt røre som du fordeler på tallerkenen også kjører du den i mikroen i 1,5 - 2 min (avhenger av mikroen).
Så er de ferdige :) 

Dette er det nærmeste jeg har kommet skikkelige pannekaker på lavkarbo, tilogmed konsistensen minner helt som vanlige pannekaker og blir ikke ødelagt med en gang man tar på dem. 

Jeg spiste noen med jordbærsyltetøy fra lerums som inneholder 6,6 karbohydrater pr. 100g også hadde jeg noen der jeg strødde over litt tagatesse (funker med all søtning, men liker smaken på tagatesse best på pannekaker og vafler).

Jeg tror det blir rundt 5 pannekaker av denne røren (husker ikke helt antall). 

Hele oppskriften inneholder dette: 

  • Kalorier 864 kCal
  • Protein 25.4 g
  • Karbohydrat 3.42 g
  • Fett 82.6 g



Ferskenbeinet's Oreokake

Denne oppskriften fant jeg istad når jeg lusket rundt på lavkarbo.no å den ser sååå god ut!
Må få tak i bakemiks en dag så jeg kan prøve meg på den! 

Oreo kjeksen

  • 70g Ketolyse bakemix
  • 100g mandler (hakket så mye som mulig)
  • 1 ts bakepulver 
  • 1 egg
  • 160g romtemperert smør
  • 60g sukrin 
  • 50g kakao (100% cacao)
  • Stevia (noen dæsjer til det blir søtt nok vanskelig å gi noe eksakt mål her)

Mix alt det tørre. Ha i smør og deretter egg imens mikseren går.
Legg klatter på bakepapir og smør de ut med en kniv til de er ca 3mm høye. Stek på 190 grader i ca 15 minutter. 
Avkjøl på rist.

Kakebunnen

  • 300g Oreo kjeks 
  • 100g smelta smør

Del kjeksene (ikke for smått) og bland i smelta smør. Trykk det sammen nederst i en springform, ikke for hardt, da blir bunnen så hard å skjære når det blir kaldt. Sett i kjøleskapet til avkjøling.

Ostemasse

  • 200g kremost
  • 15g sukrinmelis
  • 2 dl kremfløte

Visp fløten til krem. Bland melis og ost for seg og vend det forsiktig sammen med kremen.
Smør massen over kakebunnen og legg over ca 50g oreokjeks i biter. Sett litt til kjøling.

Sjokolademousse

  • 5 dl fløte
  • 100 g mørk sukkerfri sjokolade
  • 15g kakao (100% cacao)
  • 3 plater gelatin
  • 4 eggeplommer

Legg gelatinplatene i en bolle med kaldt vann i 5 minutter. Klem ut vannet av gelatinen og ha den i en kjele sammen med 2 spiseskjeer fløte. Varm forsiktig og rør til gelatinen er smeltet. La den avkjøles på benken etterpå.
Smelt sjokoladen i vannbad med plast over slik at det ikke kommer damp på den. Når sjokoladen er romtemperert rører du inn en og en plomme + siktet kakao. 
Pisk krem av fløten og vend forsiktig inn sjokoladeblandingen. Til slutt vender du inn den romtempererte gelatinblandingen. Gjør dette for hånd sånn at det ikke skiller seg!
Bland i resten av kjeksen i biter. Hell dette over ostemassen i springforma og sett til kjøling. En kan evt. ha et lag krem på toppen om en ønsker det og pynte med mer kjeks, eller ringla sjokolade. 

Det går fint å lage denne i porsjonsglass om en ønsker det, den kan og fryses.

Kjeksene er ikke såååå gode å spise for seg selv altså, jeg så ikke nødvendigheten med å lage fyll til dem siden de skulle brukes i kaken, sammen med det andre her blir det kanon!

Lykke til!

Næringsinnhold i hele greia: (sukkeralkoholer er ikke tatt med)
Kcal: 6691
Protein: 156
Karbo: 42
Fett: 636

Næringsinnhold pr 100g:
Kcal: 391
Protein: 9
Karbo: 2,5
Fett: 37

Denne har jeg prøvd på en gang for lenge siden, men jeg tok visst ikke bilder så da skal jeg legge ut neste gang jeg prøver meg :)

Nadja's Appelsin ostekake

Inspirert av utallige ostekake-oppskrifter, så tenkte jeg å lage min egen variant!  :) 

Bunn:

  • 250g. grovhakka mandler (Jeg hakka dem med stavmikser)
  • 100g. romtemperert smør

- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

Fyll:

  • 1 boks seterrømme 
  • 1 pk kremfløte (1/3 l)
  • 3 dl blandet funlight-appelsin saft (2 dl saft, 1 dl vann)
  • 4 toppede ts gelatinpulver 
  • 3/4 pakke med philadelfia, original

- Lag geleen og la den stå og avkjøle 
(varm safta til den nesten koker, ta av plata og rør inn gelatinpulveret)

- Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri 

- Visp kremen. 

Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt 3-4 timer før du lager gele-lokket.

Gelelokk:

  • 3 dl blandet funlight-appelsin saft (2 dl saft, 1 dl vann)
  • 4 toppede ts gelatinpulver 

- Lag geleen og la den stå og avkjøle seg til den blir helt kald (ikke stivna da, men ikke lunket)

(varm safta til den nesten koker, ta av plata og rør inn gelatinpulveret)

Tøm over kaka og la den stå kaldt til geleen er stivna (jeg lot den sto igjennom natta). 

Da er det bare å nyte :)

Kladdkaka

Jeg ramlet over denne oppskriften her om dagen av den fantastiske Gerd på lavkarboforumet og måtte selvfølgelig prøve den!

Ingredienser:

  • 150 gr smør
  • 150 gr sukkerfri mørk sjokolade
  • 4 egg
  • 1,5 ts vaniljepulver (Her brukte jeg vaniljedråper)
  • 2 ss sukrinmelis (For å unngå den kalde ettersmaken sukrin gjerne gir blander jeg det med litt stevia)

Slik gjør du det:

  • Smelt smør og sjokolade, vaniljepulver og sukrinmelis. Ta kjelen av plata. Og la den avkjøle seg litt.
  • Visp eggene luftige
  • Hell sjokoladen i eggene i en tynn stråle, og rør sammen
  • Helles over i en 24 cm. rund form(dekk bunnen med bakepapir.)
  • Stekes midt i ovnen i 8-10 minutter på 200 grader.( Jo lenger den steker jo fastere kakekonsistens blir det på den. Ved ca 10 min. i min ovn er den flytende inni etter steking, men blir fast etter avkjøling)

Avkjøles og settes kaldt. Må stå kaldt i vertfall 1 god time.

Serveres med et lite dryss sukrinmelis.
Ev. med friske syrlige bær.

Skikkelig gode boller!

Jeg er en person som elsker all bakst da spesielt søt gjærbakst som er vanskelig å gjøre lavkarbovennlig, men etter litt leting fant jeg denne oppskriften hos fotballfruen som jeg ville prøve meg på! Har endret litt på den etter hva jeg liker og hva jeg hadde i skapet 

Du trenger: 

  • 80 gram mandelmel (Jeg brukte fettredusert mandelmel)
  • 1 egg
  • 2 ss kremfløte
  • 3 ss kesam
  • 4-5 ss sukrin (Her brukte jeg 2 ss sukrinmelis, 1 ss vanlig sukrin og en liten ts stevia)
  • en klype salt
  • 50 gram smør (Siden jeg brukte fettredusert brukte jeg 65g smør for å være sikker på at bollene ikke ble for tørre)
  • en toppet teskje bakepulver
  • 2-3 ss fiberhusk
  • 2 ss kardemomme

Slik gjør du:

Pisk sammen egg og sukrin.
Etter hvert kan du tilsette kesam og fløte til egget og sukrinen, i mellomtiden smelter du smøret.
Så blander du alt det tørre sammen og tilsetter dette til deigen før du så har oppi det smelta smøret som har avkjølt seg litt.

Du kan med fordel la deigen hvile 10-15 minutter. Deretter triller du kuler på et brett med bakepapir, og setter alle sammen inn i midten av stekeovnen. 180 grader, 20-25 minutter.

Sånn ble resultatet! Neste gang lurer jeg på om jeg skal smøre dem med litt egg på toppen for å få den blanke toppen :)

Jeg serverte bollene med krem og rørte jordbær, utrolig godt! 

Håper det smaker! :)

Den store vaffeldagen

Igår var det den store vaffeldagen og det måtte selvfølgelig feires så da måtte vi jo lage vafler 

Her er oppskriften jeg brukte som flinke Nannah har laget!

Nannah’s vafler

  • 6egg
  • 1pk 200g kremost naturell
  • 2ts bakepulver
  • 4ss sukkrin
  • 4ts JBK
  • 4ts fiberhusk
  • kanel lr kardemomme

Visp eggedosis så stiv som mulig..bland in kremost og det tørre
på lav hastighet i mixer’n. La røra hvile kaldt en stund.
Stekes i vaffeljern.

Jeg fikk 10 små vafler av denne røren 

Disse blir ikke sprø, men om man liker myke vafler er de veldig gode!