Marsipankuler dyppet i sjokolade

Denne oppskriften kommer fra LCHF-bloggen

Du trenger:

 • 500 g mandler
 • 250 g sukrinmelis
 • 2 eggehviter
 • Noen sitrondråper
 • evt. litt ekte vanilje
 • mørk sjokolade (minst 70%) til trekket

Begynn med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp vann, ha mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner. Kjøl av litt (sånn at du klarer å putte fingrene i det varme vannet) før du tar litt og litt av mandlene ut av vannet og begynner å sprette dem ut av skallet sitt. Hvis du skålder mye mandler på en gang er du lurt å bare ta litt og litt av mandlene ut av vannet slik at skallet ikke rekker å feste seg igjen før du får mandlene ut av skallet. Det er også lurt å la de skåldede mandlene tørke en dag eller to før du kverner dem. Det gjør kvernejobben mye enklere. Eller du kan rett og slett kjøpe ferdigskåldete mandler. Noen butikker har til og mandler som ikke bare er ferdig skåldete, men også ferdig malt.

(Jeg brukte mandlene fra funksjonellmat som er ferdig skåldede og kvernet)

Mal mandlene i en mandelkvern, eller i blenderen.

Bland sammen mandler og sukrin. Kna inn eggehviter og sitron. Ikke ha i begge eggehvitene på en gang. Det kan hende at du klarer deg med halvannen eggehvite. Det kommer litt an på hvor tørre mandlene dine er. Elt deigen godt. Den vil kanskje virke litt for tørr til å begynne med, men det går seg til.

Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kuler.

Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Bruk tannpirkere i kulene og dypp dem i den flytende sjokoladen.

Sett dem kaldt igjen til sjokoladen har stivnet helt.

Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet.
 

Disse var rett og slett fantastiske! Selve marsipanen smakte ikke så alt for godt, men når man fikk sjokoladen på ble de så gode :D Har gomlet på dem hele helga jeg :P

Superenkel konfekt

For noen uker siden kjøpte jeg denne kokosoljen fra iHerb (Visst du bestiller for første gang fra iHerb, bruk denne koden og du vil få rabatt: OJI756 ) og lurte på hva jeg skulle bruke den til. Kokosolje er bra for så mange ting og jeg tenker å lage et innlegg senere for å fortelle litt om denne mirakeloljen 

Etter litt googling og titting på lavkarbo.no kom jeg fram til at jeg ville prøve meg på en superenkel konfekt!

Du trenger:

 •  75g sjokolade (Jeg bruker denne fra sukkerfritt.com som inneholder bare 1,5 karbohydrater pr 75 gram)
 • 5 spiseskjeer kokosolje (Her er det viktig å bruke ekstra virgin for å beholde alle de gode egenskapene + kokossmaken)
 • En bolle, gjerne glassbolle til å smelte sjokoladen i
 • En gryte
 • Du kan også bruke noen dråper med vaniljeessens og søtning for å få en søtere sjokolade. (Jeg bruker flytende natreen)

Dette gjør du:

For å smelte sjokoladen bruker vi vannbad for at den ikke skal brenne seg. Dette gjør du ved å tilsette vann i en gryte og legger bollen oppi, du trenger ikke så mye vann.
Så legger du sjokoladen oppi i biter og rører rundt til sjokoladen er helt smeltet.

Så tilsetter du  kokosoljen mens du rører og lar den løse seg opp. Du kan også tilsette vaniljeessensen og søtningen nå.
Når alt er rørt sammen tar du bollen ut av gryta og lar den kjøler seg ned før du heller den oppi former, setter den 10-20 minutter i fryseren også er den ferdig! 

Du kan også sette den i kjøleskapet men da tar det litt lengre tid. Jeg pleier å oppbevare sjokoladen i kjøleskapet etter jeg har hatt den i fryseren.

Siden denne sjokoladen inneholder mye kokosolje er den veldig mektig! Den er også slik at den smelter lett når man spiser den, bare som dere er obs på dette 

Brente mandler

Fulgte denne oppskriften: http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=3207

Dette trenger du:

 • 250 g mandler
 • 75 g tagatose
 • 1 dl vann
 • 1,5 ts kanel (valgfritt, men veldig godt) Jeg byttet ut kanel med salt for å få de litt saltere, ble veldig godt 

Ha mandler, tagatose, kanel og vann i en kjele. Kok opp.

Rør om underveis og pass på hele tiden.
Vannet begynner å fordampe.
Rør hele tiden, til tagatosen begynner å karamellisere seg og alt vannet er dampet bort.

(Mandlene vil klumpe seg litt sammen, men det løser du etterpå).

Hell mandlene ut på et brett dekket med bakepapir, og spre de utover med to gafler.

La det kjøle seg av.

Tips: Blir de myke, så sett brettet i stekeovnen på 180g i ca 30 min. Da blir de tørre og sprø.

Sukkerfrie "Seigmenn"

Jeg prøver jo å prøve ut oppskrifter på juelgodt og julekaker som jeg kan ha i jula og ramlet over denneoppskriften. Siden jeg er veldig svak for gelegodteri måtte jeg selvfølgelig prøve ut denne og er veldig fornøyd med resultatet! 

Du trenger:

 • 1 pakke gelatinplater (Jeg brukte 10 ts pulver istedenfor da jeg synes det er enklere)
 • 3 dl vann
 • 1-1,5 dl Fun-light saft
 • 2 ts sukrinmelis (+ litt vanlig sukrin til å strø over bitene)

Ha vannet i en kjele og la gelatinplatene ligge i bløt i ca. 5 min. Varm vannet forsiktig opp til gelatinen er helt smeltet.
Ta kjelen av platen og tilsett saft og sukrinmelis, blandt godt.

Hell alt over i en form slik at høyden blir ca. 0,5-1 cm. og sett formen i kjøleskap i minst 4 timer, til alt er ordentlig stivnet.
Ta formen ut og ha den i litt varmt vann, snu den på hode over bakepapir eller liknende, sett de i kjøleskapet og når geleen er helt stivnet  skjærer du den i passende størrelser og oppbevar kaldt. Dryss over litt sukrin før servering og nyt!