Eggemelk kakao

Dette er en av mine favoritter som jeg lager ganske ofte, som oftest til frokost.

Sånn her lager du eggemelk:

Smelt 35-50 gram smør og kok opp 2-3 dl vann. Bland og kjør med stavmikser. Tilsett 1-2 eggeplommer, evt. 1 egg. mens du bruker stavmikseren. Det vil skumme masse. En bør muligens blande i litt søtningsmiddel, da «melken» er mindre søt enn vanlig melk.(Jeg brukte splenda)

Så tilsatte jeg to tskjeer med kakaopulver og endel dråper vaniljeessens.

Nå er det ett år siden jeg oppdaget denne oppskriften og jeg har etterhvert tilpasset den litt til egen gane. Så nå bruker jeg 1 egg, 2dl vann, 60g smør, en liten ts kakao (regia bakekakao tror jeg den heter), flytende natreen og vaniljedråper. 

Fortsatt en stor favoritt! :) 

Sukkerfrie Geleshots

Idag tenkte jeg å prøve meg på å lage geleshots av funlight som da blir helt frie for sukker og karbohydrater! Jeg har flere ganger laget gele av funlight og jeg har laget vanlige geleshots en gang så hvor vanskelig kan det være?

Etter å ha lest litt rundt på oppskrifter på funlightgele og geleshots  kom jeg frem til denne oppskriften:

Du trenger:

  • 2 dl saft (jeg brukte wildberry)
  • 1 dl vann
  • 4 ts gelatinpulver
  • 1 dl sprit

Dette gjør du:

Du rører sammen vannet og safta i ei gryte la det småkoke (slik du såvidt ser at det bobler), tilsett gelatinen og rør til pulveret er oppløst.

Hell det over i en annen beholder (jeg brukte desiliter mål, enkelt å helle med) og lar det kjøle seg godt ned. Heller du oppi spriten for tidlig fordamper den.
(Det skal være slik at du ikke brenner deg på det, men det skal heller ikke være kaldt før du heller oppi)

Når spriten er blandet med resten heller du det oppi shotglass (Slike plast shotteglass du får på europris ol. er geniale!) og setter de i kjøleskapet i noen timer (Mine er ikke helt ferdige enda, men regner med at 3-4 timer burde holde).

Når geleshotsene er ferdig burde du ta dem ut en time før du skal spise dem for at de skal bli enklere å «shotte» men du kan godt spise dem med skje rett ut av kjøleskapet også 

Sjokolademilkshake

Her om dagen satt kjæresten og koste seg med is som fristet noe veldig.
Jeg lurte på om jeg skulle lage meg noe lavkarbois, men det ble for mye styr og tok for lang tid så jeg lette etter alternativer..

Da ramlet jeg over denne oppskriften på sjokolademilkshake:http://skinnyshepherd.blogspot.no/2008/06/benedicte-sin-lavkarbo.html ( En fantastisk blogg med mange andre flotte oppskrifter!!)

Så her kommer den:

  • 1 egg
  • 6 vanlige isbiter
  • 1 skvett fløte (25 g?)
  • 1/2 ss bakekakao
  • 2 ss sukrin (jeg brukte flytende natreen istedenfor)

hadde alt i og knuste i vei. Fikk en konsistens som er som sjokolademilkshake. ca 2 g karbo i denne porsjonen (med bakekakaoen og fløten)…

Jeg følger denne oppskriften, men så smaker jeg meg litt frem og tilsetter fløte, isbiter, kakao og søtningsmiddel etterhvert slik at den blir perfekt for min smak så det er også et tips 

Tips: hvis du har i litt kald kaffe smaker det iskaffe:)
Enjoy!;)