Middelhavs kjeks

Dette er det nærmeste jeg kommer salte kjeks og passer perfekt til ost :) 
Oppskriften er funnet her

Du trenger:

  • 2 eggehvitter
  • 1 ts. salt
  • 1 ts. sukrin
  • 2 ts. fiberhusk
  • 1 dl. mandelmel (evnt. 2 dl. malte mandler)
  • 1 dl. sesamfrø
  • havsalt
  • tørket timian og rosmarin

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og rør til du får en skikkelig deig. 

Den kan fort bli litt klissete, så ha gjerne litt ekstra mandelmel tilgjengelig, dersom du skulle trenge det. Form til små kuler, som du trykker ut på et stekebrett med bakepapir. Dette kan også være litt klissete, så bruk gjerne en spiseskje eller lignende for å få til runde kjeks, eventuelt ha litt olje på fingrene så du bare kan presse de utover – det gjorde jeg.

Dersom du ønsker helt vanlige kjeks, kan dette steget sløyfes, men det er litt ekstra spennende med litt smaker. Ha en dråpe kaldpresset olivenolje på alle, og strø over en klype havsalt per kjeks. Deretter presser du litt krydder (jeg brukte timian og rosmarin) på toppen av kjeksene.

Settes inn i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, avhengig av hvor sprø du liker dem. La kjeksen hvile i ca. 10 minutter etter steketiden.