Brokkoli og bacon salat

Jeg bruker mye salater til grillmaten og her om dagen prøvde jeg meg på brokkoli og bacon salat, noe som ble en stor hit her i huset!

Dette trenger du til en stor porsjon:

  • 2 medium store brokkoli

  • 2 pakker bacon (Jeg bruker stjernebacon på 140g per pakke)

  • 1 rødløk

  • 1 pakke majones

  • 1 boks rømme

  • 6-8 skiver sylteagurk + 3 ss lake

  • 1,5 ts dijonsennep (kan sløyfes)

  • smakes til med salt og pepper

Dette gjør du:

Kutt baconet i biter før du steker det på pannen. Så kutter du opp brokkolien i busker og rødløken i terninger.
Kutt opp sylteagurken før du blander resten av ingrediensene i dressingen og tilsetter brokkoli, rødløk og bacon.
Smak til med salt og pepper.

Dette er en oppskrift som jeg skjeldent følger oppskriften på, men dette er slik vi foretrekker den her i hus. Det finnes uendelige varianter av denne salaten så her er det bare å prøve seg frem :)

Halloumifries - Mitt nye favoritt tilbehør til det aller meste.

Om du følger meg på instagram (@shrinkingnorwegian) så vet du at jeg har lagt min elsk på halloumi den siste tiden.

Jeg har jo hørt folk nevne den tidligere, men jeg har aldri prøvd det selv, før nå!
Første smakstesten var litt sånn, meh. Den er litt søtlig i smak, men om man har den i frityrgryta blir den utrolig crunchy og er det beste alternativet til pommes frittes jeg har prøvd til nå.

Og det er veldig enkelt å tilberede det, man bare kutter den opp i staver og inn i gryta. Vi har også prøvd airfryer, men vi kom aldri godt overens. Kanskje noen andre er mer heldige der enn det jeg var.

Halloumi kan brukes til veldig mye annet også, den kan grilles og stekes og for mange er det et helt genialt alternativ til kjøtt om man ønsker å kutte litt ned der.

Halloumifries, aioli, tomat og italienske kjøttboller.

Halloumifries, aioli, tomat og italienske kjøttboller.

Halloumifries, indrefilet, smørstekt grønnkål med hvitløk og chilimajones! Et helt fantastisk måltid.

Halloumifries, indrefilet, smørstekt grønnkål med hvitløk og chilimajones! Et helt fantastisk måltid.

Første forsøket, her servert med kremet spinat og kylling.

Første forsøket, her servert med kremet spinat og kylling.

Nadjas Barbecuesaus

Er det en ting jeg virkelig savner på et lavkarbokosthold så er det barbecuesaus. Spesielt på sommeren er det liksom noe som mangler! Potetsalaten lar seg enkelt lavkarbofisere men barbecuesausen har jeg aldri blitt skikkelig fornøyd med, før nå!

Det eneste problemet er at når jeg prøver ut nye ting så er det skjeldent jeg skriver ned hva jeg putter oppi for jeg smaker meg frem og prøver litt av ditt og litt av datt, men når vi laget enda en batch med sausen i går så skrev jeg ned det vi brukte, men målene kan være litt rare siden jeg målte alt i gram først så beklager det!
Selve sausen er svært enkel å lage, du bare rører alt sammen å la det småkoke i 10-20 minutter. Oppskriften serverer en ganske stor porsjon som holder seg en uke i kjøleskapet.

Når det gjelder krydder så må man bare smake seg frem til hva man liker, men jeg skriver ned de jeg har brukt og sånn ca. mål på hva vi hadde i vår porsjon.

Det du trenger:

  • 2 bokser tomatpure (140g per boks)

  • 42 g olivenolje av god kvalitet eller annen olje uten smak (De man kjøper på butikk har ofte tilsatt olivensmak i oljen)

  • 2 ss Eplecider eddik

  • 4 ss Sukrin Gold

  • 8 ts Liquid smoke (Røykaroma som du får kjøpt på de fleste større matbutikker, meny ol)

  • 2,5 dl vann

  • 3 ts hvitløkspulver

  • 3 klyper salt

  • 3 ts røkt paprika (krydder)

  • kajennepepper, chili, spisskummin, løkpulver, pepper og annet krydder du skulle ønske.

  • Et lite dryss av Xanthangum for å tykne det hele på slutten. (0,5 ts kanskje)

Først tar du oljen, tomatpureen og vannet i kasserollen og rører til det hele er uten klumper på middels varme. Så tilsetter du sukrin, eplecidereddik og røyaromaen (vi liker vår med ekstra røyksmak så om man ikke ønsker det kan man nok med fordel kutte litt ned på den) før man tilsetter resten av krydderet. Så skal dette småputre i 10-20 minutter. (Bruk lokk da det ofte spruter litt mens det putrer). Tilslutt drysser du over xanthangum og rører til det hele tykner og blir en jevn masse. La det koke i to minutter til også er det ferdig!

Oppbevares i luft tett boks i kjøpeskapet i en ukes tid.

Denne oppskriften inneholder per 100 g:
107 kcal
1,41 g protein
9,85 g karbohydrater
6,88 g fett

Her servet med kyllingnuggets som du finner oppskrift på  her !

Her servet med kyllingnuggets som du finner oppskrift på her!

Fløtegratinert blomkål

Her er en oppskrift jeg bruker når jeg ønsker noe litt ekstra godt til helgekosen! Fantastisk til biff.
Oppskriften fant jeg her for flere år siden og har brukt den siden.

- 1 liten blomkål deles opp og skjæres i skiver
- 1 løk - hakkes
- Knust/hakket hvitløk etter smak
- Revet ost (ca 1 + 1 dl)
- 2 ts JBKM
- 2 dl fløte

Blomkål, løk, hvitløk og ost legges i ildfast form og blandes godt.
Bland inn 2 ts johannesbrødkjernemel, salt og revet muskatnøtt. Hell over ca 2 dl fløte (skal dekke det øvrige).
Strø godt med ost på toppen og stek ved ca 225 grader i 20-30 minutter

Her har jeg regnet ut næringsinnholdet på hele retten når jeg laget den:
- 1924 kalorier
- 163g fett
- 32,9g karbohydrater
- 72,7g proteiner

9DC0B9A0-892B-4DB9-8137-9E1A8AE0E6A8.jpeg
Veldig god til italienske kjøttboller også!

Veldig god til italienske kjøttboller også!

Sellerirotkuber

Er det noe jeg bruker mye som tilbehør er det sellerirotkuber! 
Jeg bruker det der jeg ellers ville brukt pomfri. Før laget jeg mye sellerirotfries, men fant ut at det var mye lettere med sellerirot når det gjaldt formen :) 

Det er veldig enkelt å lage disse kubene, man tar bare å skjærer selleriroten i små kuber før man steker dem i panna med rapsolje og ønsket krydder til de er gyldne i fargen :) 

Her sammen med løvstek, bearnaisesaus, rosenkål og tomat.

Her sammen med løvstek, bearnaisesaus, rosenkål og tomat.

Her bruker jeg det sammen med kjøttdeig som jeg har blandet med BBQ saus (oppskrift finner du lengre nede her) og karbofrie pølser.

Her bruker jeg det sammen med kjøttdeig som jeg har blandet med BBQ saus (oppskrift finner du lengre nede her) og karbofrie pølser.