Nachos på lavkarbovis!

Her om dagen kom jeg over en ide på instagram hvor noen brukte bacongull istedenfor maischips/nachoschips/tortillachips i nachosen sin og siden både meg og mannen er veldig glade i nachos måtte jo dette selvsagt prøves med en eneste gang.

Vi stekte kyllingkjøttdeig sammen med løk, hvitløk og krydderpakken fra rema som er uten sukker (Remas eget merke - det tacokrydderet vi har funnet med minst karbohydrater pr 100 gram).

Så la vi ut bacongullet (pass på at du bruker ett merke uten karbohydrater, vi bruker ett som kjøpes på europris), drysset over kjøttet før vi toppet tallerkenen med ost også inn i mikroen.
Vanligvis steker vi nachosen vår i ovnen, men da jeg var usikker på konsistensen på bacongullet valgte vi å kjøre det raskt i mikroen til osten smeltet. Så tok vi på litt rømme og salsa, før vi serverte det med hjemmelaget guacamole ved siden av.

Dette var absolutt godkjent, både av meg og mannen selv om bacongullet blir litt mykt.
Et veldig enkelt og fullverdig alternativ til den originale.

Ser det ikke skikkelig digg ut?!

Ser det ikke skikkelig digg ut?!

Halloumifries - Mitt nye favoritt tilbehør til det aller meste.

Om du følger meg på instagram (@shrinkingnorwegian) så vet du at jeg har lagt min elsk på halloumi den siste tiden.

Jeg har jo hørt folk nevne den tidligere, men jeg har aldri prøvd det selv, før nå!
Første smakstesten var litt sånn, meh. Den er litt søtlig i smak, men om man har den i frityrgryta blir den utrolig crunchy og er det beste alternativet til pommes frittes jeg har prøvd til nå.

Og det er veldig enkelt å tilberede det, man bare kutter den opp i staver og inn i gryta. Vi har også prøvd airfryer, men vi kom aldri godt overens. Kanskje noen andre er mer heldige der enn det jeg var.

Halloumi kan brukes til veldig mye annet også, den kan grilles og stekes og for mange er det et helt genialt alternativ til kjøtt om man ønsker å kutte litt ned der.

Halloumifries, aioli, tomat og italienske kjøttboller.

Halloumifries, aioli, tomat og italienske kjøttboller.

Halloumifries, indrefilet, smørstekt grønnkål med hvitløk og chilimajones! Et helt fantastisk måltid.

Halloumifries, indrefilet, smørstekt grønnkål med hvitløk og chilimajones! Et helt fantastisk måltid.

Første forsøket, her servert med kremet spinat og kylling.

Første forsøket, her servert med kremet spinat og kylling.

Årets første grilling!

Tidligere denne uka kjøpte vi oss en ny gassgrill som vi nok kommer til å bruke masse i sommer og i den anledning har jeg funnet frem de beste oppskriftene på tilbehør til grillmaten!

Men før vi i det hele tatt rakk å få opp det nye beistet vårt ble vi invitert til min mor på påskegrilling i finværet så da var det bare å pakke med seg tilbehøret dit istedenfor.

Idag hadde vi grillribbe, lammekoteletter og pølser servert med sellerirotsalat, hjemmelaget barbecue saus og grønnsakswok.

Kjenner jeg gleder meg til å eksperimentere masse i sommer med grilling og tilbehør!

32B5D051-5953-4366-BA76-7D7F766EEE7D.jpeg

Skinke og brokkoligrateng med ostesaus!

Dette trenger du:

 • 360g kremfløte

 • 200g kremost (Jeg brukte philadelfia orginal)

 • 54g parmesan

 • 1 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel)

 • Én medium brokkoli

 • Én løk

 • Hvitløk uten fedd

 • 200g smårett skinke

 • 2 egg

 • 250g Norvegia (rives)

 • Salt

 • Pepper

 • Evt. muskat

Først rører du sammen fløte, kremost og parmesan på medium varme i en kaserolle til det blir en saus, krydre med salt, pepper og malt muskatt før du rører inn JBKM og la det koke på svak varme mens du ordner til resten.

Så smører jeg den ildfasteformen (dette blir en stor porsjon) før jeg heller oppi kuttet brokkoli, skinke, løk, hvitløk og 100g av osten. Visper sammen de to eggene og blander det sammen med det andre før jeg heller over ostesausen, blander igjen også toppes det med resten av osten før jeg har det midt i stekeovnen på 225 grader i 20 min ca til osten er gylden.

499ED859-03CA-4F02-8184-599163332AE5.jpeg
Her er næringsinnholdet til hele oppskriften! (Som sagt, stor porsjon)

Her er næringsinnholdet til hele oppskriften!
(Som sagt, stor porsjon)

Poké/Sushi bowl

Både meg og mannen er veldig glade i sushi og vi har prøvd å lage lavkarbo sushi, men det ble for mye arbeid og styr til at vi orket å gjøre det flere ganger.

Men en dag kom jeg over konseptet poké bowl og tenkte at det må jo være enkelt å gjøre om til noe vi også kan ha! Poké er en type fastfood som kommer fra Hawaii, en salat med rå fisk, ris og et stort utvalg av frukt av grønt! Vår rett endte opp som en mellomting av poké og sushi, men det var skikkelig godt!

Jeg fant oppskriften på sushiris fra LCHF-Bloggen, en blogg med mange av mine absolutte favorittoppskrifter stammer fra!

På to rause porsjoner bruker vi somregel:

 • 1 blomkålhode

 • 2 korker riseddik (her bruker vi faktisk den som allerede er ferdig krydret med søtt da det er den vi har i hus, bruker du usøtet søter du det med sukrin)

 • olivenolje til steking

 • salt

Du starter med å kutte blomkålen slik at den ligner på ris, vi bruker en hakker som kom med stavmikseren vår som fikser det på noen sekunder. Så steker du den i stekepanne sammen med olje, salt og riseddik i noen minutter til det blir litt mykere før det tas av stekepannen.

Mens risen kjøler seg ned lager jeg chilimajonesen og da bruker jeg:

 • 0,5 - 1 pakke majones (Vi får ofte rester, men de spiser samboeren av iløpet av uken)

 • Sambal oelek

 • Sitron

Dette røres sammen og smakes til før det settes kaldt.

Så kutter jeg grønnsakene. Her er det mye å velge imellom, men vi foretrekker avokado og vårløk.

Tilslutt kutter jeg en pakke salmalaks i terninger som jeg blander med chilimajones og vårløk før alt danderes i bollen sammen med blomkålrisen. Toppes med enda litt mer chilimajones, vårløk, sesamfrø og soyasaus!

FAE75C1F-CD49-4E8D-86DF-C702FAD529ED.jpeg