Nannah's vafler!

Nannah er en av de som bidro med mange gode oppskrifter på lavkarboforumet den gang jeg først startet på lavkarbo i 2011 og denne oppskriften på vafler var en favoritt, men som gikk litt i glemmeboken - helt til nå!

For idag hadde vi veldig lyst på en litt ekstra fin frokost siden det er påske og da kom jeg plutselig på denne vaffeloppskriften og med alt i hus tok det ikke lang tid før det var vafler på gang.

Du trenger:

  • 6 egg

  • 200g kremost

  • 2 ts bakepulver

  • 4 ss sukrin (Jeg bruker sukrin gold da den ikke gir samme ettersmaken som vanlig sukrin)

  • 4 ts JBKM (Johannesbrød kjernemel, fås på helsekost)

  • 4 ts fiberhusk

  • Evt. kanel og kardemomme

Visp eggedosis så stiv som mulig, bland inn kremost og det tørre på lav hastighet i med mikseren.
La røra hvile kaldt en stund før du steker det i vaffeljernet. Røren kan bli litt tykk og kan spes ut med noe fløte, men den skal være ganske tykk.

Idag serverte jeg vaflene med rørte bringebær og bacon hvor jeg drysset over litt natreen i strøform.

0C9C9AE6-F0C2-4403-8416-E81236006023.jpeg

Krydderkake muffins med deilig ostekrem!

Jeg har flere favorittoppskrifter fra det gamle lavkarboforumet og denne krydderkaken er helt fantastisk! Den originale inneholder splenda som søtning, men jeg velger å bruke sukrin gold og sukrin melis, samt at jeg har laget en ostekrem til!

Dette trenger du til muffinsene:

  • 3 egg

  • 125g malte mandler (jeg tar 125g og hiver i mikseren som fulgte med stavmikseren, det blir grovere enn mel)

  • 40g Sukrin Gold

  • 20g Sukrin Melis

  • 1 ts hver av malt ingefær, malt nellik og kanel

  • 1 ts bakepulver

  • 75g smeltet smør

Dette trenger du til ostekremen:

  • 200g romtemperert smør

  • 200g philadelfia eller annen kremost

  • 60g Sukrin Melis

Egg vispes til eggedosis. Så blander du alt det tørre sammen før det vendes inn i eggedosisen før du tilsetter det smeltede smøret til slutt.

Helles i former før det stekes på 175 grader i 10-12 minutter. Stikk med stekepinne/knivsspiss for å se om de er ferdige. (Som kake kan den stekes i 35-40 minutter)

Mens muffinsene steker og kjøles ned setter vi igang med ostekremen.
Visp smør og melis hvitt med håndmikser før du tilsetter kremosten. Ikke visp for lenge!
Denne kan sprøytes på når muffinsene er kalde.

Jeg fikk 13 muffins og med ostekremen inneholder hver muffins:

  • 245 kcal

  • 1,73g karbohydrater

  • 24,7g fett

  • 3g proteiner

B61D4330-BA08-4DEE-B278-051F40BBE783.jpeg

Himmelske sjokolademuffins

Igår laget jeg noen fantastiske sjokolademuffins, med skikkelig gode sjokoladebiter oppi <3
Perfekt kos etter en lang dag med shopping og legebesøk :) 

Jeg brukte oppskriften til Nannah fra lavkarboforumet som du finner her. 
Laget min egen vri på oppskriften da jeg ville ha sjokolademuffins istedenfor bær-muffins :)

Sjokolademuffins

Dette trenger du:

  • 3 egg

  • 2 dl CF (Creme Fraiche)

  • 1/2 dl flytende bremykt

  • Sukrin lr natreena etter smak (jeg smakte til røra med flytende natreen)

  • 50g mandelmel(kjøpes på helskost)

  • 30g kokosmel(kjøpes på helsekost)

  • 1ss fiberhusk

  • 1 ts bakepulver

  • Sukkerfri sjokolade i små biter, ca 75g

  • 1 ts bakekakao

Sett ovnen på 180g.
Rør sammen egg, CF,smør og søttstoff. 
Bland det tørre i. Ha røren i papirmuffinsformer.3/4 fulle.
Jeg fikk 14 muffins
Dytt så mange sjokoladebiter du måtte ønske ned i kakerøra.
Strø litt sukrin over.
Stekes i ca 20 min.
Var nydelige som de er, men sikkert og gode med krem til

Ser den ikke bare fantastisk god ut? :)

Ser den ikke bare fantastisk god ut? :)

Håper det smaker! :) 

Mikropannekaker

Når man blir akutt fysen på noe godt er det veldig greit med ting som ikke tar så lang tid å lage til og i slike tilfeller er mikropannekaker perfekte :) 

Mikropannekaker er rett og slett pannekaker som lages i mikroen, man slenger sammen en røre og steker en og en på bakepapir iløpet av noen minutter! 

Dette trenger du:

  • 3 egg

  • 3 ss (store) rømme

  • 3 ss fløte

  • 6 ss vann

  • 3 ss smeltet smør

  • 3 ts fiberhusk

  • 1/2 ts salt

  • Søtning (jeg bruker flytende natreen)

  • Noen dråper vaniljeessens

  • 1 ts kardemomme (kan sløyfes)

Du rører bare alt sammen og lar det stå 10-15 min å svelle før du begynner med stekingen. 
Når du steker pannekakene tar du bare å klipper ut et bakepapir slik at det passer til en stor middagstallerken før du heller litt røre som du fordeler på tallerkenen også kjører du den i mikroen i 1,5 - 2 min (avhenger av mikroen).
Så er de ferdige :) 

Dette er det nærmeste jeg har kommet skikkelige pannekaker på lavkarbo, tilogmed konsistensen minner helt som vanlige pannekaker og blir ikke ødelagt med en gang man tar på dem. 

Jeg spiste noen med jordbærsyltetøy fra lerums som inneholder 6,6 karbohydrater pr. 100g også hadde jeg noen der jeg strødde over litt tagatesse (funker med all søtning, men liker smaken på tagatesse best på pannekaker og vafler).

Jeg tror det blir rundt 5 pannekaker av denne røren (husker ikke helt antall). 

Hele oppskriften inneholder dette: 

  • Kalorier 864 kCal

  • Protein 25.4 g

  • Karbohydrat 3.42 g

  • Fett 82.6 g



Nadja's Appelsin ostekake

Inspirert av utallige ostekake-oppskrifter, så tenkte jeg å lage min egen variant!  :) 

Bunn:

  • 250g. grovhakka mandler (Jeg hakka dem med stavmikser)

  • 100g. romtemperert smør

- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form

Fyll:

  • 1 boks seterrømme

  • 1 pk kremfløte (1/3 l)

  • 3 dl blandet funlight-appelsin saft (2 dl saft, 1 dl vann)

  • 4 toppede ts gelatinpulver

  • 3/4 pakke med philadelfia, original

- Lag geleen og la den stå og avkjøle 
(varm safta til den nesten koker, ta av plata og rør inn gelatinpulveret)

- Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri 

- Visp kremen. 

Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt 3-4 timer før du lager gele-lokket.

Gelelokk:

  • 3 dl blandet funlight-appelsin saft (2 dl saft, 1 dl vann)

  • 4 toppede ts gelatinpulver

- Lag geleen og la den stå og avkjøle seg til den blir helt kald (ikke stivna da, men ikke lunket)

(varm safta til den nesten koker, ta av plata og rør inn gelatinpulveret)

Tøm over kaka og la den stå kaldt til geleen er stivna (jeg lot den sto igjennom natta). 

Da er det bare å nyte :)