Brød i mikrobølgeovnen på 90 sekunder!

Mikrobrød er noe som jeg har sett flere ganger, men aldri prøvd ut selv - før idag!

Jeg brukte:

  • 1 stort egg

  • 30 g sesammel

  • 0,5 ts bakepulver

  • 20 g smør

Egg, mel og bakepulver mikses i en bolle mens jeg smeltet smøret i mikroen før jeg blandet det også sammen med resten. Helte alt oppi en stor kopp som jeg kjørte på maks guffe i 90 sekunder i mikrobølgeovnen.

Hell ut brødet på et skjærebrett, skjær i skiver også kan det spises! Vi toastet vårt litt etterpå for å få litt krønsj i det.



Denne oppskriften inneholder:

365 kcal
30g fett
2g karbohydrater
21g proteiner

B3815D7C-3FD8-4C74-B515-540EE0A78804.jpeg
927C7D56-7C30-4EE7-805C-2B861D5D2042.jpeg

Middelhavs kjeks

Dette er det nærmeste jeg kommer salte kjeks og passer perfekt til ost :) 
Oppskriften er funnet her

Du trenger:

  • 2 eggehvitter

  • 1 ts. salt

  • 1 ts. sukrin

  • 2 ts. fiberhusk

  • 1 dl. mandelmel (evnt. 2 dl. malte mandler)

  • 1 dl. sesamfrø

  • havsalt

  • tørket timian og rosmarin

Slik gjør du:

Bland alle ingrediensene i en bakebolle, og rør til du får en skikkelig deig. 

Den kan fort bli litt klissete, så ha gjerne litt ekstra mandelmel tilgjengelig, dersom du skulle trenge det. Form til små kuler, som du trykker ut på et stekebrett med bakepapir. Dette kan også være litt klissete, så bruk gjerne en spiseskje eller lignende for å få til runde kjeks, eventuelt ha litt olje på fingrene så du bare kan presse de utover – det gjorde jeg.

Dersom du ønsker helt vanlige kjeks, kan dette steget sløyfes, men det er litt ekstra spennende med litt smaker. Ha en dråpe kaldpresset olivenolje på alle, og strø over en klype havsalt per kjeks. Deretter presser du litt krydder (jeg brukte timian og rosmarin) på toppen av kjeksene.

Settes inn i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter, avhengig av hvor sprø du liker dem. La kjeksen hvile i ca. 10 minutter etter steketiden.