Skinke og brokkoligrateng med ostesaus!

Dette trenger du:

  • 360g kremfløte

  • 200g kremost (Jeg brukte philadelfia orginal)

  • 54g parmesan

  • 1 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel)

  • Én medium brokkoli

  • Én løk

  • Hvitløk uten fedd

  • 200g smårett skinke

  • 2 egg

  • 250g Norvegia (rives)

  • Salt

  • Pepper

  • Evt. muskat

Først rører du sammen fløte, kremost og parmesan på medium varme i en kaserolle til det blir en saus, krydre med salt, pepper og malt muskatt før du rører inn JBKM og la det koke på svak varme mens du ordner til resten.

Så smører jeg den ildfasteformen (dette blir en stor porsjon) før jeg heller oppi kuttet brokkoli, skinke, løk, hvitløk og 100g av osten. Visper sammen de to eggene og blander det sammen med det andre før jeg heller over ostesausen, blander igjen også toppes det med resten av osten før jeg har det midt i stekeovnen på 225 grader i 20 min ca til osten er gylden.

499ED859-03CA-4F02-8184-599163332AE5.jpeg
Her er næringsinnholdet til hele oppskriften!  (Som sagt, stor porsjon)

Her er næringsinnholdet til hele oppskriften!
(Som sagt, stor porsjon)