Skikkelige nuggets!

Endelig fikk jeg til en oppskrift på skikkelige kyllingnuggets!

Jeg har tidligere prøvd oppskrifter med baconcrisp som aldri har slått an hos meg, så gleden var stor når disse falt i smak! Selve deigen rundt består av sesam-mel, parmesan og hvitløkspulver og vi har kjørt nuggetsene i både frityrkoker og vanlig stekepanne med stor suksess så her er det noe for alle.
Dette er en stor porsjon og kan halveres.

Dette trenger du:

  • 900 g kyllingfilet

  • 75 g parmesan som du river selv

  • 90 g sesam-mel (vi bruker det fra funksjonell mat)

  • 1 ss hvitløkspulver

  • 2 egg

Først snitter du kyllingfiletene i to før de bankes til de blir rundt 1,5 cm høye, før de kuttes i “nuggets-størrelse”. Etterpå visper du eggene lett med gaffel og blander du alt det tørre (vi bruker visp for å få blandet det skikkelig).

Så tar du bitene med kylling, dypper i egg også i melblandingen. Når alle er ferdige kan du enten steke dem i stekepanne med smør eller så kan du bruke frityrgryten.

Det er litt tidkrevende, men vanvittig godt! Og spesielt godt servert med barbecuesausen min som du finner her.

Denne oppskriften inneholder per 100 g:
151 kcal
25,3 g proteiner
0,54 g karbohydrater
5,15 g fett

Her stekt i frityrgryten - Og ja, de blir skikkelig crispy!

Her stekt i frityrgryten - Og ja, de blir skikkelig crispy!