Nadjas Barbecuesaus

Er det en ting jeg virkelig savner på et lavkarbokosthold så er det barbecuesaus. Spesielt på sommeren er det liksom noe som mangler! Potetsalaten lar seg enkelt lavkarbofisere men barbecuesausen har jeg aldri blitt skikkelig fornøyd med, før nå!

Det eneste problemet er at når jeg prøver ut nye ting så er det skjeldent jeg skriver ned hva jeg putter oppi for jeg smaker meg frem og prøver litt av ditt og litt av datt, men når vi laget enda en batch med sausen i går så skrev jeg ned det vi brukte, men målene kan være litt rare siden jeg målte alt i gram først så beklager det!
Selve sausen er svært enkel å lage, du bare rører alt sammen å la det småkoke i 10-20 minutter. Oppskriften serverer en ganske stor porsjon som holder seg en uke i kjøleskapet.

Når det gjelder krydder så må man bare smake seg frem til hva man liker, men jeg skriver ned de jeg har brukt og sånn ca. mål på hva vi hadde i vår porsjon.

Det du trenger:

  • 2 bokser tomatpure (140g per boks)

  • 42 g olivenolje av god kvalitet eller annen olje uten smak (De man kjøper på butikk har ofte tilsatt olivensmak i oljen)

  • 2 ss Eplecider eddik

  • 4 ss Sukrin Gold

  • 8 ts Liquid smoke (Røykaroma som du får kjøpt på de fleste større matbutikker, meny ol)

  • 2,5 dl vann

  • 3 ts hvitløkspulver

  • 3 klyper salt

  • 3 ts røkt paprika (krydder)

  • kajennepepper, chili, spisskummin, løkpulver, pepper og annet krydder du skulle ønske.

  • Et lite dryss av Xanthangum for å tykne det hele på slutten. (0,5 ts kanskje)

Først tar du oljen, tomatpureen og vannet i kasserollen og rører til det hele er uten klumper på middels varme. Så tilsetter du sukrin, eplecidereddik og røyaromaen (vi liker vår med ekstra røyksmak så om man ikke ønsker det kan man nok med fordel kutte litt ned på den) før man tilsetter resten av krydderet. Så skal dette småputre i 10-20 minutter. (Bruk lokk da det ofte spruter litt mens det putrer). Tilslutt drysser du over xanthangum og rører til det hele tykner og blir en jevn masse. La det koke i to minutter til også er det ferdig!

Oppbevares i luft tett boks i kjøpeskapet i en ukes tid.

Denne oppskriften inneholder per 100 g:
107 kcal
1,41 g protein
9,85 g karbohydrater
6,88 g fett

Her servet med kyllingnuggets som du finner oppskrift på  her !

Her servet med kyllingnuggets som du finner oppskrift på her!