Marsipankuler dyppet i sjokolade

Denne oppskriften kommer fra LCHF-bloggen

Du trenger:

  • 500 g mandler

  • 250 g sukrinmelis

  • 2 eggehviter

  • Noen sitrondråper

  • evt. litt ekte vanilje

  • mørk sjokolade (minst 70%) til trekket

Begynn med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp vann, ha mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner. Kjøl av litt (sånn at du klarer å putte fingrene i det varme vannet) før du tar litt og litt av mandlene ut av vannet og begynner å sprette dem ut av skallet sitt. Hvis du skålder mye mandler på en gang er du lurt å bare ta litt og litt av mandlene ut av vannet slik at skallet ikke rekker å feste seg igjen før du får mandlene ut av skallet. Det er også lurt å la de skåldede mandlene tørke en dag eller to før du kverner dem. Det gjør kvernejobben mye enklere. Eller du kan rett og slett kjøpe ferdigskåldete mandler. Noen butikker har til og mandler som ikke bare er ferdig skåldete, men også ferdig malt.

(Jeg brukte mandlene fra funksjonellmat som er ferdig skåldede og kvernet)

Mal mandlene i en mandelkvern, eller i blenderen.

Bland sammen mandler og sukrin. Kna inn eggehviter og sitron. Ikke ha i begge eggehvitene på en gang. Det kan hende at du klarer deg med halvannen eggehvite. Det kommer litt an på hvor tørre mandlene dine er. Elt deigen godt. Den vil kanskje virke litt for tørr til å begynne med, men det går seg til.

Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kuler.

Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Bruk tannpirkere i kulene og dypp dem i den flytende sjokoladen.

Sett dem kaldt igjen til sjokoladen har stivnet helt.

Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet.
 

Disse var rett og slett fantastiske! Selve marsipanen smakte ikke så alt for godt, men når man fikk sjokoladen på ble de så gode :D Har gomlet på dem hele helga jeg :P