Lammecurry i crockpot!

Jeg er veldig glad i gryter som kan stå å godgjøre seg i flere timer i langtidskokeren og indisk er ofte en favoritt her i huset så idag ble det lammecurry til søndagsmiddagen!

Det som er så greit med mat som tilberedes i crockpot er at det tar så lite tid å gjøre klart også lager det seg selv mens det fyller hele huset med deilig lukt fra det som koker på kjøkkenet.

I denne gryta idag har jeg brukt:

  • 600 g hverdagslam i strimler

  • En boks kokosmelk (400 ml, lett varianten som inneholder kun 1,7 kh per 100g)

  • En boks hakkede tomater fra eldorado

  • En løk

  • En kinesisk hvitløk, hvitløk uten fedd

  • 39 g olivenolje

  • Garam masala, Tandori masala, Karri, Hvitløkspulver, Paprika, Spisskummin, Salt, Pepper og andre krydder etter smak.

Først bruner man kjøttet sammen med løk, hvitløk og olje i pannen før man heller det i crockpoten sammen med kokosmelken, de hakkede tomatene og det man ønsker av krydder. Jeg synes det er veldig vanskelig å beregne krydder fordi jeg vanligvis smaker meg frem, men som du ser på bildet under her bruker jeg veldig mye av de forskjellige. Når alt er blandet godt sammen setter du crockpoten på 6-8 timer low eller på 4 timer high. Serveres med blomkålris!

IMG_4743.JPG
B4CD8D60-21C7-4B44-8242-5C3D34C2B390.jpeg
457AB98E-9E39-48D3-A768-E20CC65ECB1D.jpeg