Krydderkake muffins med deilig ostekrem!

Jeg har flere favorittoppskrifter fra det gamle lavkarboforumet og denne krydderkaken er helt fantastisk! Den originale inneholder splenda som søtning, men jeg velger å bruke sukrin gold og sukrin melis, samt at jeg har laget en ostekrem til!

Dette trenger du til muffinsene:

  • 3 egg

  • 125g malte mandler (jeg tar 125g og hiver i mikseren som fulgte med stavmikseren, det blir grovere enn mel)

  • 40g Sukrin Gold

  • 20g Sukrin Melis

  • 1 ts hver av malt ingefær, malt nellik og kanel

  • 1 ts bakepulver

  • 75g smeltet smør

Dette trenger du til ostekremen:

  • 200g romtemperert smør

  • 200g philadelfia eller annen kremost

  • 60g Sukrin Melis

Egg vispes til eggedosis. Så blander du alt det tørre sammen før det vendes inn i eggedosisen før du tilsetter det smeltede smøret til slutt.

Helles i former før det stekes på 175 grader i 10-12 minutter. Stikk med stekepinne/knivsspiss for å se om de er ferdige. (Som kake kan den stekes i 35-40 minutter)

Mens muffinsene steker og kjøles ned setter vi igang med ostekremen.
Visp smør og melis hvitt med håndmikser før du tilsetter kremosten. Ikke visp for lenge!
Denne kan sprøytes på når muffinsene er kalde.

Jeg fikk 13 muffins og med ostekremen inneholder hver muffins:

  • 245 kcal

  • 1,73g karbohydrater

  • 24,7g fett

  • 3g proteiner

B61D4330-BA08-4DEE-B278-051F40BBE783.jpeg