Hjemmelaget Peanøttsmør på en-to-tre!

På tirsdag hadde jeg besøk av min mor, som hadde med seg både det ene og det andre som hun hadde laget dagen før, deriblant hjemmelaget peanøttsmør laget på peanøtter med bare 5kh per 100g! Det er seriøst det beste peanøttsmøret jeg noengang har smakt, så unødvendig å si at det fikk ben å gå på! Så tilslutt måtte jeg til å lage mitt eget. Peanøttene er kjøpt på Europris under merket "Luxus" og inneholder svært lite karbohydrater. Grei pris og smak!

Oppskriften er så enkel at du tar en pose peanøtter (De bør være ristet og gjerne saltet for smak, men synes du det blir for mye salt så er det bare å ta bort en andel, skylle dem også putte dem med de andre for mindre saltsmak) og kjører de i en kjøkkenmaskin eller blender til ønsket konsistens. Man kan også tilsette noen dråper flytende natreen eller annen søtning, dette hadde min mor oppi det hun laget. 

Jeg er noe usikker på hvor lenge det kan stå da det ikke får stå mange dagene her i huset, men vi oppbevarer det i en krukke i kjøleskapet og lager kun en pose av gangen.