Hjemmelaget müsli

Denne oppskriften fra fotballfruen har jeg brukt i flere år allerede, den er enkel og holder lenge. Sønnen vår på 1,5 år er også veldig glad i denne og spiser den som den er eller over yoghurten sin på morgenen.

Oppskriften til en stor beholder kommer her:

  • 2 dl. mandler

  • 2 dl. valnøtter

  • 2 dl. hasselnøtter

  • 2 dl. solsikkekjerner

  • 2 dl. hele linfrø

  • 3 dl. sesamfrø

  • 2 dl. tørket kokosmasse

  • 2 dl. vann

  • 1 dl. kaldpresset rapsolje (her brukte vi olivenolje da vi ikke har raps i hus)

  • Sukrin (vi bruker sukrin: 1 som er en blanding av sukrin og stevia)

  • kardemomme

  • 1-2 ts salt

Dette gjør du:

Forvarm ovnen på 200 grader. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler. Bland deretter inn resten av frøene/nøttene og kokos.

Ha alt i en stor bakebolle og bland in 1-2 teskjeer salt sammen med 5 spiseskjeer sukrin. Ha over oljen og vannet og rør godt. Hell alt utover en bakeplate. Strø et lag med sukrin over blandingen uten å blande og sett det inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, da er det viktig at du blander alt godt igjen slik at det som ligger på bunnen kommer opp på toppen og at kantene ikke blir brent. Når du har gjort dette strør du et nytt lag med sukrin over, gjerne også kardemomme (kan sløyfes).

Dette gjør du i fire omganger slik at det til sammen står en time i ovnen (Her er det lurt å følge litt med slik at det ikke blir brent). Når dette er gjort lar du blandingen stå til avkjøling i ca 1 time slik at det blir sprøtt.

C34EF980-DA09-47D8-99CF-2FF2292A57D3.jpeg