Brente mandler uten sukker

Idag tenkte jeg å begynne utprøvingen på julegodt, hadde lyst på noe søtt så da ble det brente mandler på planen idag :) Fulgte denne oppskriften: http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=3207

Brente mandler m/tagatose

250 g mandler 75 g tagatose 1 dl vann 1,5 ts kanel (valgfritt, men veldig godt) Jeg byttet ut kanel med salt for å få de litt saltere, ble veldig godt :) Ha mandler, tagatose, kanel og vann i en kjele. Kok opp.

Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe. Rør hele tiden, til tagatosen begynner å karamellisere seg og alt vannet er dampet bort.

(Mandlene vil klumpe seg litt sammen, men det løser du etterpå).

Hell mandlene ut på et brett dekket med bakepapir, og spre de utover med to gafler.

La det kjøle seg av.

Tips: Blir de myke, så sett brettet i stekeovnen på 180g i ca 30 min. Da blir de tørre og sprø.

brentemandler.jpg

Disse smakte akkurat som vanlige brente mandler og var veldig enkle å lage :) Disse skal lages til jul <3

Sukkerfrie "seigmenn"

Jeg prøver jo å prøve ut oppskrifter på juelgodt og julekaker som jeg kan ha i jula og ramlet over denne oppskriften. Siden jeg er veldig svak for gelegodteri måtte jeg selvfølgelig prøve ut denne og er veldig fornøyd med resultatet! :)

SUKKERFRIE "SEIGMENN"

Du trenger:

1 pakke gelatinplater (Jeg brukte 10 ts pulver istedenfor da jeg synes det er enklere) 3 dl vann 1-1,5 dl Fun-light saft 2 ts sukrinmelis (+ litt vanlig sukrin til å strø over bitene)

Ha vannet i en kjele og la gelatinplatene ligge i bløt i ca. 5 min. Varm vannet forsiktig opp til gelatinen er helt smeltet. Ta kjelen av platen og tilsett saft og sukrinmelis, blandt godt.

Hell alt over i en form slik at høyden blir ca. 0,5-1 cm. og sett formen i kjøleskap i minst 4 timer, til alt er ordentlig stivnet. Ta formen ut og ha den i litt varmt vann, snu den på hode over bakepapir eller liknende, sett de i kjøleskapet og når geleen er helt stivnet  skjærer du den i passende størrelser og oppbevar kaldt. Dryss over litt sukrin før servering og nyt!

Jeg brukte silikonformer som jeg har kjøpt på ebay, synes de ble kjempefine! :)

Superenkel konfekt

For noen uker siden kjøpte jeg denne kokosoljen fra iHerb (Visst du bestiller for første gang fra iHerb, bruk denne koden og du vil få rabatt: OJI756 ) og lurte på hva jeg skulle bruke den til. Kokosolje er bra for så mange ting og jeg tenker å lage et innlegg senere for å fortelle litt om denne mirakeloljen :) Etter litt googling og titting på lavkarbo.no kom jeg fram til at jeg ville prøve meg på en superenkel konfekt!

SUPERENKEL KONFEKT!

Du trenger:

- 75g sjokolade (Jeg bruker denne fra sukkerfritt.com som inneholder bare 1,5 karbohydrater pr 75 gram)

- 5 spiseskjeer kokosolje (Her er det viktig å bruke ekstra virgin for å beholde alle de gode egenskapene + kokossmaken)

- En bolle, gjerne glassbolle til å smelte sjokoladen i

- En gryte

- Du kan også bruke noen dråper med vaniljeessens og søtning for å få en søtere sjokolade. (Jeg bruker flytende natreen)

Dette gjør du:

For å smelte sjokoladen bruker vi vannbad for at den ikke skal brenne seg. Dette gjør du ved å tilsette vann i en gryte og legger bollen oppi, du trenger ikke så mye vann. Så legger du sjokoladen oppi i biter og rører rundt til sjokoladen er helt smeltet.

Så tilsetter du  kokosoljen mens du rører og lar den løse seg opp. Du kan også tilsette vaniljeessensen og søtningen nå. Når alt er rørt sammen tar du bollen ut av gryta og lar den kjøler seg ned før du heller den oppi former, setter den 10-20 minutter i fryseren også er den ferdig! :)

Du kan også sette den i kjøleskapet men da tar det litt lengre tid. Jeg pleier å oppbevare sjokoladen i kjøleskapet etter jeg har hatt den i fryseren.

Siden denne sjokoladen inneholder mye kokosolje er den veldig mektig! Den er også slik at den smelter lett når man spiser den, bare som dere er obs på dette :)

Her har jeg brukt en silikonform som jeg kjøpte på ebay til en billig penge, den gir flott mønster og størrelsen blir en perfekt liten munnfull.

Ser det ikke godt ut? :)