Hjemmelaget Peanøttsmør på en-to-tre!

På tirsdag hadde jeg besøk av min mor, som hadde med seg både det ene og det andre som hun hadde laget dagen før, deriblant hjemmelaget peanøttsmør laget på peanøtter med bare 5kh per 100g! Det er seriøst det beste peanøttsmøret jeg noengang har smakt, så unødvendig å si at det fikk ben å gå på! Så tilslutt måtte jeg til å lage mitt eget. Peanøttene er kjøpt på Europris under merket "Luxus" og inneholder svært lite karbohydrater. Grei pris og smak!

Oppskriften er så enkel at du tar en pose peanøtter (De bør være ristet og gjerne saltet for smak, men synes du det blir for mye salt så er det bare å ta bort en andel, skylle dem også putte dem med de andre for mindre saltsmak) og kjører de i en kjøkkenmaskin eller blender til ønsket konsistens. Man kan også tilsette noen dråper flytende natreen eller annen søtning, dette hadde min mor oppi det hun laget. 

Jeg er noe usikker på hvor lenge det kan stå da det ikke får stå mange dagene her i huset, men vi oppbevarer det i en krukke i kjøleskapet og lager kun en pose av gangen. 

Deilig musli

Denne muslien ble så god at jeg spiste det som godteri etterhvert! 
Oppskrift funnet her

Her har du oppskriften til en stor beholder: 

  • 2 dl. mandler
  • 2 dl. valnøtter
  • 2 dl. hasselnøtter
  • 2 dl. solsikkekjerner
  • 2 dl. hele linfrø
  • 3 dl. sesamfrø
  • 2 dl. tørket kokos
  • 2 dl. vann
  • 1 dl. kaldpresset rapsolje
  • sukrin
  • kardemomme
  • 1 – 2 ts. salt

Slik gjør du:

Forvarm ovnen på 200 grader. Grovhakk valnøtter, hasselnøtter og mandler. Bland deretter inn resten av frøene / nøttene og kokos. 
Ha alt i en stor bakebolle, og bland inn 1-2 teskjeer salt (jeg brukte 2) sammen med 5 spiseskjeer sukrin. Ha over oljen og vannet, og rør godt. Hell alt utover en bakeplate, du trenger ikke bakepapir. Strø et lag med sukrin over blandingen (ikke bland) og sett bakeplaten inn i midten av ovnen. La blandingen stå i 15 minutter før du tar den ut, da er det viktig at du blander alt godt igjen, slik at det som ligger i bunnen kommer på toppen, og slik at kantene ikke blir brent. Når du har gjort dette strør du et nytt lag med sukrin over, gjerne også et lag med kardemomme (om du liker det, kan droppes).

Sett det hele inn i ovnen i 15 nye minutter, før du tar det ut og gjør det samme. Jeg gjorde dette i 4 omganger, så blandingen stod i en hel time, og det ble altså 4 forskjellige lag med sukrin, og 2 med kardemomme. Når dette er gjort, lar du blandingen stå til avkjøling en god stund. Etter ca. 1 time på kjøkkenbenken, er den ferdig. Nå er det SÅ sprøtt og godt at du vil ikke tro det! Og smaken er helt fantastisk! I bunnen har den kanskje også laget små, glaserte nøtteklumper som er helt nydelig å spise alene.

Her spiser jeg muslien sammen med tyrkisk yoghurt som er blandet med litt funlight

Her spiser jeg muslien sammen med tyrkisk yoghurt som er blandet med litt funlight