Lammecurry i crockpot!

Jeg er veldig glad i gryter som kan stå å godgjøre seg i flere timer i langtidskokeren og indisk er ofte en favoritt her i huset så idag ble det lammecurry til søndagsmiddagen!

Det som er så greit med mat som tilberedes i crockpot er at det tar så lite tid å gjøre klart også lager det seg selv mens det fyller hele huset med deilig lukt fra det som koker på kjøkkenet.

I denne gryta idag har jeg brukt:

  • 600 g hverdagslam i strimler

  • En boks kokosmelk (400 ml, lett varianten som inneholder kun 1,7 kh per 100g)

  • En boks hakkede tomater fra eldorado

  • En løk

  • En kinesisk hvitløk, hvitløk uten fedd

  • 39 g olivenolje

  • Garam masala, Tandori masala, Karri, Hvitløkspulver, Paprika, Spisskummin, Salt, Pepper og andre krydder etter smak.

Først bruner man kjøttet sammen med løk, hvitløk og olje i pannen før man heller det i crockpoten sammen med kokosmelken, de hakkede tomatene og det man ønsker av krydder. Jeg synes det er veldig vanskelig å beregne krydder fordi jeg vanligvis smaker meg frem, men som du ser på bildet under her bruker jeg veldig mye av de forskjellige. Når alt er blandet godt sammen setter du crockpoten på 6-8 timer low eller på 4 timer high. Serveres med blomkålris!

IMG_4743.JPG
B4CD8D60-21C7-4B44-8242-5C3D34C2B390.jpeg
457AB98E-9E39-48D3-A768-E20CC65ECB1D.jpeg

Skikkelige nuggets!

Endelig fikk jeg til en oppskrift på skikkelige kyllingnuggets!

Jeg har tidligere prøvd oppskrifter med baconcrisp som aldri har slått an hos meg, så gleden var stor når disse falt i smak! Selve deigen rundt består av sesam-mel, parmesan og hvitløkspulver og vi har kjørt nuggetsene i både frityrkoker og vanlig stekepanne med stor suksess så her er det noe for alle.
Dette er en stor porsjon og kan halveres.

Dette trenger du:

  • 900 g kyllingfilet

  • 75 g parmesan som du river selv

  • 90 g sesam-mel (vi bruker det fra funksjonell mat)

  • 1 ss hvitløkspulver

  • 2 egg

Først snitter du kyllingfiletene i to før de bankes til de blir rundt 1,5 cm høye, før de kuttes i “nuggets-størrelse”. Etterpå visper du eggene lett med gaffel og blander du alt det tørre (vi bruker visp for å få blandet det skikkelig).

Så tar du bitene med kylling, dypper i egg også i melblandingen. Når alle er ferdige kan du enten steke dem i stekepanne med smør eller så kan du bruke frityrgryten.

Det er litt tidkrevende, men vanvittig godt! Og spesielt godt servert med barbecuesausen min som du finner her.

Denne oppskriften inneholder per 100 g:
151 kcal
25,3 g proteiner
0,54 g karbohydrater
5,15 g fett

Her stekt i frityrgryten - Og ja, de blir skikkelig crispy!

Her stekt i frityrgryten - Og ja, de blir skikkelig crispy!

Fathead pizza

Jeg tror de aller fleste innenfor lavkarbo kjenner denne deigen! Og det er ikke uten grunn - for den er bra god og egentlig ganske enkel å få til.

Her er vår variant, jeg dobler ofte oppskriften og da dekker den en langpanne.

- 170 gram revet mozzarella-ost
- 2 ss Philadelphiaost
- 70 gram sesammel (den originale oppskriften bruker mandelmel, men vi synes det setter litt mye smak)
- 1 sammenvispet egg
- 1 ts salt
- Hvitløkspulver og annet krydder etter smak.

Sett på ovnen på 225 grader.
Mozzarella og philadelphiaosten blandes i en mikrosikker boks og kjøres i mikro til det er én masse uten klumper. (røre innimellom når den er i mikroen)

Imens osten smeltes i mikroen visper du egget og blander alt det tørre før du heller alt i en bolle sammen med osten. Så blander du alt sammen (her bruker jeg etterhvert hendene for det blir svært klissete, pass på hendene! Det blir fort varmt!)

Når alt er skikkelig blandet sammen til en deig tar du et bakepapir som du smører litt olivenolje på, plasserer deigen på også enda et bakepapir oppå der igjen. Nå skal deigen flates ut, vi foretrekker deigen så tynn som mulig.

Så stikker du hull med en gaffel over hele for å forhindre at den “blåser seg opp” inni ovnen.

Stekes i rundt 10-15 minutter til den har blitt lysebrun, da tar du den ut og topper med det du skulle ønske av topping før den igjen skal inn i ovnen til osten smelter.



Her er deigen!

Her er deigen!

Håper det smaker!

Håper det smaker!

Fylt paprika

Dette trenger du:

  • 400 g kyllingkjøttdeig

  • 1 hakket løk

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 ts chilipulver

  • 1/2 ts pepper

  • 2 ss hakkede friske urter (f.eks. rosmarin, basilikum, timian)

  • 2 dl fetaost

  • 2 dl fløte blandet med 1 ss soyasaus

  • 4 paprika i valgfrie farger.

Slik gjør du: 

Skjær av toppen på paprikaene og fjern frøene. Fres løk og kjøttdeig i en panne med litt olje. Dryss over krydder. Legg paprikaene i en stor ildfast form og fyll dem med stekt kjøttdeig og fetaost. Hell litt fløte over hver av dem, og dryss revet ost på toppen. Sett formen i ovnen på 200 °C  og stek i ca. 20 minutter.

Sellerirotmos i form

Ja, da tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften til dagens middag med dere! 

Til middagen trenger du:

- 330 g – Sellerirot, norsk, rå

- 162 g – Løk, norsk, rå

- 108 g – Bremykt

- 146 g – Hvitost, First Price

- 48 g – Fløte, kremfløte, 38%

- 600 g – Karbonade deig, FIRST PRICE

(Jeg slumpet og tok ca mengde som jeg trodde jeg kom til å trenge, men måtte veie det for å finne ut karboinnholdet. Derfor så nøyaktige tall) 

 

Slik gjør du: 

Først skreller du sellerirota, kutter den i biter og setter den på kok i en kaserolle med vann. Når vannet koker setter du klokka på 20 min.

Mens sellerirota koker kutter du opp løk og steker sammen med kjøttdeigen. (brukte 60gsmør til stekingen)

Når de tjue minuttene har gått så lar du vannet renne av sellerirota, og bruker stavmikser til det blir en mos. Tilsett 48g smør og 48g fløte og ønsket krydder.

Når dette er gjort så legger du kjøttdeigen å løken i en ildfastform, så mosen over og tilslutt osten på toppen. Dette settes inn i ovnen på 175 grader til osten er smeltet.