Brente mandler

Fulgte denne oppskriften: http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=318&pictureid=3207

Dette trenger du:

  • 250 g mandler

  • 75 g tagatose

  • 1 dl vann

  • 1,5 ts kanel (valgfritt, men veldig godt) Jeg byttet ut kanel med salt for å få de litt saltere, ble veldig godt

Ha mandler, tagatose, kanel og vann i en kjele. Kok opp.

Rør om underveis og pass på hele tiden.
Vannet begynner å fordampe.
Rør hele tiden, til tagatosen begynner å karamellisere seg og alt vannet er dampet bort.

(Mandlene vil klumpe seg litt sammen, men det løser du etterpå).

Hell mandlene ut på et brett dekket med bakepapir, og spre de utover med to gafler.

La det kjøle seg av.

Tips: Blir de myke, så sett brettet i stekeovnen på 180g i ca 30 min. Da blir de tørre og sprø.

Sukkerfrie "Seigmenn"

Jeg prøver jo å prøve ut oppskrifter på juelgodt og julekaker som jeg kan ha i jula og ramlet over denneoppskriften. Siden jeg er veldig svak for gelegodteri måtte jeg selvfølgelig prøve ut denne og er veldig fornøyd med resultatet! 

Du trenger:

  • 1 pakke gelatinplater (Jeg brukte 10 ts pulver istedenfor da jeg synes det er enklere)

  • 3 dl vann

  • 1-1,5 dl Fun-light saft

  • 2 ts sukrinmelis (+ litt vanlig sukrin til å strø over bitene)

Ha vannet i en kjele og la gelatinplatene ligge i bløt i ca. 5 min. Varm vannet forsiktig opp til gelatinen er helt smeltet.
Ta kjelen av platen og tilsett saft og sukrinmelis, blandt godt.

Hell alt over i en form slik at høyden blir ca. 0,5-1 cm. og sett formen i kjøleskap i minst 4 timer, til alt er ordentlig stivnet.
Ta formen ut og ha den i litt varmt vann, snu den på hode over bakepapir eller liknende, sett de i kjøleskapet og når geleen er helt stivnet  skjærer du den i passende størrelser og oppbevar kaldt. Dryss over litt sukrin før servering og nyt!