Rabarbragrøt på lavkarbovis!

Jeg er veldig glad i å teste ut nye oppskrifter når det gjelder mat, mens når det gjelder dessert er det mamma som regjerer på kjøkkenet! Og idag skal jeg dele en oppskrift på rabarbragrøt som jeg har fått fra henne.

Rabarbragrøt Lavkarbo

Ingredienser:

 • 4,5 dl rabarbra

 • 5 dl vann

 • 1 - 1,5 dl natreen pulverstrø (Her valgte jeg å bytte ut med sukrin gold)

 • 3 ts jbkm

 • kanel etter smak

  (Ved dobbel oppskrift ha 4-5 ts JBKM)

Slik gjør du:

Kok opp 4 dl av vannet med oppkuttet rabarbra, kokes noen minutter til rabarbraen løser seg delvis opp.
Ta av platen.

Rist resten av vannet med JBKM i et glass med lokk. Vær rask og hell det over rabarbraen og rør kraftig.
Ha i søtning og kanel til slutt.

Her er kald grøt før jeg helte på litt fløte. Veldig god!

Her er kald grøt før jeg helte på litt fløte. Veldig god!

"Riskrem" av cottage cheese

Det er ikke ofte vi har riskrem her i hus, men av og til får man lyst på det! Inspirert av min mor bestemte jeg meg for å prøve og blandet sammen krem av vispet kremfløte og cottage cheese 50/50 før jeg rørte inn søtning (jeg foretrekker flytende natreen) og vaniljedråper! Her er smaker du deg bare frem til hva du selv foretrekker.

Jeg toppet det med rørte jordbær med noen dråper natreen og en dæsj sitronsaft.

DD7AE407-88B8-4D5E-95FF-CBE3471CCB4E.jpeg

Hjemmelaget Peanøttsmør på en-to-tre!

På tirsdag hadde jeg besøk av min mor, som hadde med seg både det ene og det andre som hun hadde laget dagen før, deriblant hjemmelaget peanøttsmør laget på peanøtter med bare 5kh per 100g! Det er seriøst det beste peanøttsmøret jeg noengang har smakt, så unødvendig å si at det fikk ben å gå på! Så tilslutt måtte jeg til å lage mitt eget. Peanøttene er kjøpt på Europris under merket "Luxus" og inneholder svært lite karbohydrater. Grei pris og smak!

Oppskriften er så enkel at du tar en pose peanøtter (De bør være ristet og gjerne saltet for smak, men synes du det blir for mye salt så er det bare å ta bort en andel, skylle dem også putte dem med de andre for mindre saltsmak) og kjører de i en kjøkkenmaskin eller blender til ønsket konsistens. Man kan også tilsette noen dråper flytende natreen eller annen søtning, dette hadde min mor oppi det hun laget. 

Jeg er noe usikker på hvor lenge det kan stå da det ikke får stå mange dagene her i huset, men vi oppbevarer det i en krukke i kjøleskapet og lager kun en pose av gangen. 

Superenkel Konfekt!

For noen uker siden kjøpte jeg denne kokosoljen fra iHerb (Visst du bestiller for første gang fra iHerb, bruk denne koden og du vil få rabatt: OJI756 ) og lurte på hva jeg skulle bruke den til. Kokosolje er bra for så mange ting og jeg tenker å lage et innlegg senere for å fortelle litt om denne mirakeloljen :) Etter litt googling og titting på lavkarbo.no kom jeg fram til at jeg ville prøve meg på en superenkel konfekt!

Superenkel Konfekt!

Du trenger:

- 75g sjokolade (Jeg bruker denne fra sukkerfritt.com som inneholder bare 1,5 karbohydrater pr 75 gram)

- 5 spiseskjeer kokosolje (Her er det viktig å bruke ekstra virgin for å beholde alle de gode egenskapene + kokossmaken)

- En bolle, gjerne glassbolle til å smelte sjokoladen i

- En gryte

- Du kan også bruke noen dråper med vaniljeessens og søtning for å få en søtere sjokolade. (Jeg bruker flytende natreen)

Dette gjør du:

For å smelte sjokoladen bruker vi vannbad for at den ikke skal brenne seg. Dette gjør du ved å tilsette vann i en gryte og legger bollen oppi, du trenger ikke så mye vann. Så legger du sjokoladen oppi i biter og rører rundt til sjokoladen er helt smeltet.

Så tilsetter du  kokosoljen mens du rører og lar den løse seg opp. Du kan også tilsette vaniljeessensen og søtningen nå. Når alt er rørt sammen tar du bollen ut av gryta og lar den kjøler seg ned før du heller den oppi former, setter den 10-20 minutter i fryseren også er den ferdig! :)

Du kan også sette den i kjøleskapet men da tar det litt lengre tid. Jeg pleier å oppbevare sjokoladen i kjøleskapet etter jeg har hatt den i fryseren.

Siden denne sjokoladen inneholder mye kokosolje er den veldig mektig! Den er også slik at den smelter lett når man spiser den, bare som dere er obs på dette :)

IMG_4422

IMG_4422

Her har jeg brukt en silikonform som jeg kjøpte på ebay til en billig penge, den gir flott mønster og størrelsen blir en perfekt liten munnfull.

Ser det ikke godt ut? :)

Marsipankuler dyppet i sjokolade

Denne oppskriften kommer fra LCHF-bloggen

Du trenger:

 • 500 g mandler

 • 250 g sukrinmelis

 • 2 eggehviter

 • Noen sitrondråper

 • evt. litt ekte vanilje

 • mørk sjokolade (minst 70%) til trekket

Begynn med å skålde mandlene. Det gjør du ved å koke opp vann, ha mandlene i kjelen og la de trekke til skallet løsner. Kjøl av litt (sånn at du klarer å putte fingrene i det varme vannet) før du tar litt og litt av mandlene ut av vannet og begynner å sprette dem ut av skallet sitt. Hvis du skålder mye mandler på en gang er du lurt å bare ta litt og litt av mandlene ut av vannet slik at skallet ikke rekker å feste seg igjen før du får mandlene ut av skallet. Det er også lurt å la de skåldede mandlene tørke en dag eller to før du kverner dem. Det gjør kvernejobben mye enklere. Eller du kan rett og slett kjøpe ferdigskåldete mandler. Noen butikker har til og mandler som ikke bare er ferdig skåldete, men også ferdig malt.

(Jeg brukte mandlene fra funksjonellmat som er ferdig skåldede og kvernet)

Mal mandlene i en mandelkvern, eller i blenderen.

Bland sammen mandler og sukrin. Kna inn eggehviter og sitron. Ikke ha i begge eggehvitene på en gang. Det kan hende at du klarer deg med halvannen eggehvite. Det kommer litt an på hvor tørre mandlene dine er. Elt deigen godt. Den vil kanskje virke litt for tørr til å begynne med, men det går seg til.

Sett deigen kaldt en liten stund før du ruller kuler.

Smelt mørk sjokolade over et vannbad. Bruk tannpirkere i kulene og dypp dem i den flytende sjokoladen.

Sett dem kaldt igjen til sjokoladen har stivnet helt.

Oppbevares i glass med lokk i kjøleskapet.
 

Disse var rett og slett fantastiske! Selve marsipanen smakte ikke så alt for godt, men når man fikk sjokoladen på ble de så gode :D Har gomlet på dem hele helga jeg :P