Årets første grilling!

Tidligere denne uka kjøpte vi oss en ny gassgrill som vi nok kommer til å bruke masse i sommer og i den anledning har jeg funnet frem de beste oppskriftene på tilbehør til grillmaten!

Men før vi i det hele tatt rakk å få opp det nye beistet vårt ble vi invitert til min mor på påskegrilling i finværet så da var det bare å pakke med seg tilbehøret dit istedenfor.

Idag hadde vi grillribbe, lammekoteletter og pølser servert med sellerirotsalat, hjemmelaget barbecue saus og grønnsakswok.

Kjenner jeg gleder meg til å eksperimentere masse i sommer med grilling og tilbehør!

32B5D051-5953-4366-BA76-7D7F766EEE7D.jpeg

Skinke og brokkoligrateng med ostesaus!

Dette trenger du:

  • 360g kremfløte

  • 200g kremost (Jeg brukte philadelfia orginal)

  • 54g parmesan

  • 1 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel)

  • Én medium brokkoli

  • Én løk

  • Hvitløk uten fedd

  • 200g smårett skinke

  • 2 egg

  • 250g Norvegia (rives)

  • Salt

  • Pepper

  • Evt. muskat

Først rører du sammen fløte, kremost og parmesan på medium varme i en kaserolle til det blir en saus, krydre med salt, pepper og malt muskatt før du rører inn JBKM og la det koke på svak varme mens du ordner til resten.

Så smører jeg den ildfasteformen (dette blir en stor porsjon) før jeg heller oppi kuttet brokkoli, skinke, løk, hvitløk og 100g av osten. Visper sammen de to eggene og blander det sammen med det andre før jeg heller over ostesausen, blander igjen også toppes det med resten av osten før jeg har det midt i stekeovnen på 225 grader i 20 min ca til osten er gylden.

499ED859-03CA-4F02-8184-599163332AE5.jpeg
Her er næringsinnholdet til hele oppskriften!  (Som sagt, stor porsjon)

Her er næringsinnholdet til hele oppskriften!
(Som sagt, stor porsjon)

Poké/Sushi bowl

Både meg og mannen er veldig glade i sushi og vi har prøvd å lage lavkarbo sushi, men det ble for mye arbeid og styr til at vi orket å gjøre det flere ganger.

Men en dag kom jeg over konseptet poké bowl og tenkte at det må jo være enkelt å gjøre om til noe vi også kan ha! Poké er en type fastfood som kommer fra Hawaii, en salat med rå fisk, ris og et stort utvalg av frukt av grønt! Vår rett endte opp som en mellomting av poké og sushi, men det var skikkelig godt!

Jeg fant oppskriften på sushiris fra LCHF-Bloggen, en blogg med mange av mine absolutte favorittoppskrifter stammer fra!

På to rause porsjoner bruker vi somregel:

  • 1 blomkålhode

  • 2 korker riseddik (her bruker vi faktisk den som allerede er ferdig krydret med søtt da det er den vi har i hus, bruker du usøtet søter du det med sukrin)

  • olivenolje til steking

  • salt

Du starter med å kutte blomkålen slik at den ligner på ris, vi bruker en hakker som kom med stavmikseren vår som fikser det på noen sekunder. Så steker du den i stekepanne sammen med olje, salt og riseddik i noen minutter til det blir litt mykere før det tas av stekepannen.

Mens risen kjøler seg ned lager jeg chilimajonesen og da bruker jeg:

  • 0,5 - 1 pakke majones (Vi får ofte rester, men de spiser samboeren av iløpet av uken)

  • Sambal oelek

  • Sitron

Dette røres sammen og smakes til før det settes kaldt.

Så kutter jeg grønnsakene. Her er det mye å velge imellom, men vi foretrekker avokado og vårløk.

Tilslutt kutter jeg en pakke salmalaks i terninger som jeg blander med chilimajones og vårløk før alt danderes i bollen sammen med blomkålrisen. Toppes med enda litt mer chilimajones, vårløk, sesamfrø og soyasaus!

FAE75C1F-CD49-4E8D-86DF-C702FAD529ED.jpeg

Lammecurry i crockpot!

Jeg er veldig glad i gryter som kan stå å godgjøre seg i flere timer i langtidskokeren og indisk er ofte en favoritt her i huset så idag ble det lammecurry til søndagsmiddagen!

Det som er så greit med mat som tilberedes i crockpot er at det tar så lite tid å gjøre klart også lager det seg selv mens det fyller hele huset med deilig lukt fra det som koker på kjøkkenet.

I denne gryta idag har jeg brukt:

  • 600 g hverdagslam i strimler

  • En boks kokosmelk (400 ml, lett varianten som inneholder kun 1,7 kh per 100g)

  • En boks hakkede tomater fra eldorado

  • En løk

  • En kinesisk hvitløk, hvitløk uten fedd

  • 39 g olivenolje

  • Garam masala, Tandori masala, Karri, Hvitløkspulver, Paprika, Spisskummin, Salt, Pepper og andre krydder etter smak.

Først bruner man kjøttet sammen med løk, hvitløk og olje i pannen før man heller det i crockpoten sammen med kokosmelken, de hakkede tomatene og det man ønsker av krydder. Jeg synes det er veldig vanskelig å beregne krydder fordi jeg vanligvis smaker meg frem, men som du ser på bildet under her bruker jeg veldig mye av de forskjellige. Når alt er blandet godt sammen setter du crockpoten på 6-8 timer low eller på 4 timer high. Serveres med blomkålris!

IMG_4743.JPG
B4CD8D60-21C7-4B44-8242-5C3D34C2B390.jpeg
457AB98E-9E39-48D3-A768-E20CC65ECB1D.jpeg

Skikkelige nuggets!

Endelig fikk jeg til en oppskrift på skikkelige kyllingnuggets!

Jeg har tidligere prøvd oppskrifter med baconcrisp som aldri har slått an hos meg, så gleden var stor når disse falt i smak! Selve deigen rundt består av sesam-mel, parmesan og hvitløkspulver og vi har kjørt nuggetsene i både frityrkoker og vanlig stekepanne med stor suksess så her er det noe for alle.
Dette er en stor porsjon og kan halveres.

Dette trenger du:

  • 900 g kyllingfilet

  • 75 g parmesan som du river selv

  • 90 g sesam-mel (vi bruker det fra funksjonell mat)

  • 1 ss hvitløkspulver

  • 2 egg

Først snitter du kyllingfiletene i to før de bankes til de blir rundt 1,5 cm høye, før de kuttes i “nuggets-størrelse”. Etterpå visper du eggene lett med gaffel og blander du alt det tørre (vi bruker visp for å få blandet det skikkelig).

Så tar du bitene med kylling, dypper i egg også i melblandingen. Når alle er ferdige kan du enten steke dem i stekepanne med smør eller så kan du bruke frityrgryten.

Det er litt tidkrevende, men vanvittig godt! Og spesielt godt servert med barbecuesausen min som du finner her.

Denne oppskriften inneholder per 100 g:
151 kcal
25,3 g proteiner
0,54 g karbohydrater
5,15 g fett

Her stekt i frityrgryten - Og ja, de blir skikkelig crispy!

Her stekt i frityrgryten - Og ja, de blir skikkelig crispy!